Agenda

DARNA ON TOUR

GC De Kriekelaar
Darna on tour

Darna on tour

DARNA ON TOUR brengt de magie van de Marokkaanse muziek naar jou toe!

Darna brengt de rijke en diverse Marokkaanse muziekscène samen. Tradities, emoties en ritmes versmelten tot een onvergetelijke avond vol passie, ritme en de betoverende klanken van traditionele Marokkaanse muziek.

Geniet in GC De Kriekelaar volop van de magische stem van Milouda Alhoceima, de meeslepende muziek van Taktouka Jabalia, de klassieke interpretaties van Abdelilah Sultan & vrienden en de krachtige beats van DJ Missawi. Elk optreden is een unieke ervaring die je niet wilt missen!

Met haar krachtige stem en indrukwekkende podiumprésence neemt Milouda Alhoceima u mee op een reis door de Marokkaanse volksmuziek. Taktouka Jabalia verrast met hun unieke stijl vol betoverende klanken die het hart doen dansen. Abdelilah Sultan, een meester in het klassieke Marokkaanse Châabigenre, betovert met zijn warme stem en authentieke uitvoeringen, doorspekt van rijke cultuur en de poëtische schoonheid van Marokko. En de opzwepende beats en energieke sets van DJ Missawi brengen u helemaal in hogere sferen zodat u zich volop kan laten gaan op de dansvloer. Kortom, een unieke line- up vol getalenteerde artiesten die u zich nog lang zult herinneren!

 

Praktisch

 • Datum: 7 juli 2023 van 16:00 - 23:30
 • Locatie
  Gemeenschapscentrum De Kriekelaar
  Gallaitstraat 86, 1030 Schaarbeek
 • Bereikbaarheid: trein; halte Brussel-Noord tram 55, 56, 33 en nachtbus N01; halte Rubens tram 25, 94; halte Liedts
 • Gratis evenement


   

Programma

 • 16:00 - 17:00: Milouda Al Hoceima 
 • 17:30 - 18:00: DJ Missawi 
 • 18:00 - 19:00: Taktouka Jabalia 
 • 19:00 - 20:00: Abdelilah Sultan & vrienden
 • 20:00 - 21:00: DJ Missawi

   
 • Om 16:30 - workshop thee maken
 • Vanaf 17:00 -  Buurtkeuken ism Avansa Citizenne: veggie couscous (de Sabah). Op is op!
 • Doorlopend - kinderanimatie Ninja run


   

Over de artiesten

 

Milouda Alhoceima

Milouda Alhoceima is muzikale sensatie uit Marokko die harten van luisteraars over de hele wereld veroverde. Deze een inspirerende artieste met buitengewone talenten en opmerkelijke bijdragen aan de culturele wereld, werd geboren in Hoceima, een pittoresk stadje aan de kust van Marokko, en ontwikkelde al op jonge leeftijd een grote liefde voor muziek. Ze cultiveerde haar passie voor zang en ontpopte zich tot een uitzonderlijke artiesten met een sensationele podiumprésence. Haar muziek nodigt u uit op een reis doorheen de rijke muzikale erfenis van Marokko, met alle passie, emoties en betoverende klanken die zo eigen zijn aan de traditionele Marokkaanse muziek. Alhoceima's unieke vocale bereik doet naar adem snakken, terwijl ze de liederen vertolkt die de ziel van het land weerspiegelen. Van melancholische melodieën tot levendige en opzwepende ritmes: Milouda Alhoceima weet als geen ander de essentie van de muziek over te brengen en haar publiek te raken.

Deze muziek is een viering van diversiteit, eenheid en de kracht van muziek als universele taal!

Milouda

 

Taktouka Jabalia

Taktouka Jabalia is een muziekgroep met roots in het noordwesten van Marokko - daar waar de traditionele volksmuziek zijn oorsprong vindt. De feilloze combinatie van Aissawa, Andalusische en Gnawa-invloeden in hun muziek, resulteert in een unieke en meeslepende stijl. Hun optredens weerspiegelen als geen ander de rijke tradities en muziekstijlen van de regio en verbinden van daaruit het hele publiek. Hun prachtige liedjes winnen aan populariteit en vinden weerklank in de harten van mensen in volksbuurten overal ter wereld. Zelf zijn de muzikanten uit deze bijzondere muzikale groep geworteld in de bergstammen van Jbel Lhbib, Béni Arouss, Béni. Ze putten inspiratie uit de bergliederen en unieke sound van deze streek en brengen dit samen in een unieke en meeslepende stijl.

Taktouka jabaliya

 

ABDELILAH SULTAN & VRIENDEN

Een getalenteerde Marokkaanse artiest, bekend om zijn interpretaties van het klassieke Marokkaanse Châabi repertoire. Met zijn warme, krachtige stem en meeslepende uitvoeringen brengt hij de rijke tradities van de Marokkaanse muziek tot leven. Abdellilah Soltan is een meester in het Châabi genre, met een diepgaande kennis van de traditionele Marokkaanse muziek en een passie voor het behoud van het erfgoed. Zijn warme, krachtige stem raakt rechtstreeks je ziel en zijn uitvoeringen zijn doordrenkt van emotie en authenticiteit. Hij geeft een eigentijdse draai aan de klassiekers, waardoor ze een frisse en dynamische sound krijgen, terwijl de essentie van de originele nummers behouden blijft. 

Ervaar de rijke cultuur en de poëtische schoonheid van Marokko en ontdek de tijdloze melodieën en meeslepende teksten van het Marokkaanse Châabi repertoire zoals je ze nog nooit eerder hebt gehoord. Laat je meevoeren door de betoverende stem van Abdellilah Soltan en dompel jezelf onder in de rijke muzikale tradities van Marokko.

DJ Missawi

Sluit de avond af met nog meer opwindende beats en een feestelijke sfeer, verzorgd door DJ Missawi. Laat je helemaal gaan op de dansvloer en geniet van de laatste uurtjes van het evenement, omgeven door de krachtige energie van de Marokkaanse muziek!

DJ Missawi

 

Partners

In samenwerking met Avansa Citizenne en GC De Kriekelaar. Met dank aan de Vlaamse Overheid en de Marokkaanse Overheid.

logobar