Agenda

Baraka Sounds

Al'Fanamenco
BARAKASOUNDS
Baraka Sounds is een gezellige avond waar volkskeuken en muziek je ziel en maag spijzen. Baraka, van het Arabische بارك, betekent "overvloed". 28 oktober vanaf 19:00 in de VK!

Tweemaandelijks organiseert VK Vaartkapoen, een etentje in een gezellige, familiaire setting. Het publiek deelt een maaltijd uit één schotel. Voor deze editie bereidt Darna samen met VK Vaartkapoen en HalfmOon een flamenco-avond met een pittig gekruide Andalousische-saus! 

Op deze Baraka Sounds Al Fan'Amenco- editie trakteren we je op een heuse volkskeuken en een concert om ziel en maag te spijzen. Laat je meeslepen door de Flamenco duende en Marokkaanse chaabi vibes. Een muzikale ontmoeting tussen Vanesa Diaz Gil, Souhaila Riyahi, Raul Corredor, Adil Benhsain, Kawtar Abdoune & Romain Duyckaert. 

Tijdens de maaltijd en het concert ligt de focus op intimiteit. Dichtbij de muzikanten, op tapijten en kussens. Je leert buren, nieuwe vrienden en andere Brusselaars kennen, je proeft van de wereldkeuken en geniet van kwaliteitsvolle muziek.

 

PRAKTISCH

Tickets kopen

Facebook event bijwonen

 

 

OVER DE ARTIESTEN

 

Kawtar Abdoune &  Souhaila Riyahi

Kawtar Abdoune (percussie) en Souhaila Riyahi (zang) zijn beiden lid van de groep Sultanats B'net Chaabi. Net als de ghanayats, zangeressen die sinds het begin van de vorige eeuw een vocale en muzikale kunst hebben ontwikkeld die specifiek is voor de steden van Noord-Marokko, zijn de Sultanats B'net Chaabi gepassioneerde muzikanten. Gedreven door de wil om deze oude traditie in België verder te zetten, delen ze hun passie voor traditionele melodieën. Zo brengen ze de betoverende energie van deze ritmes die van generatie op generatie worden overgedragen helemaal tot bij ons!
 

Kawtar Abdoune
Kawtar Abdoune - (c) Nisran Azouage
  Souhaila Riyahi
  Souhaila Riyahi - (c) Nisran Azouage

   

  VANESA DIAZ GIL

  Vanesa (Canarische Eilanden-Spanje) zingt met zeer emotionele diepgang en is een geboren muzikant. Op jonge leeftijd begon ze klassieke saxofoon te studeren aan de muziekschool in Lanzarote. Tijdens haar klassieke opleiding trad ze op in verschillende ensembles zoals blaasorkesten, latin bands, kamermuziekensembles en koren. Ze zette haar saxofoonstudie voort aan het Conservatorium van Tenerife, in combinatie met haar universitaire studies over muziekeducatie. In die tijd maakte ze kennis met improvisatie en jazzmuziek en ontwikkelde ze haar eerste vaardigheden in het componeren. Na het behalen van haar diploma Muziekeducatie ging ze in Granada wonen waar ze verliefd werd op flamencomuziek. In 2012 verhuisde ze naar Nederland om haar bachelor Jazz/Pop Composition & Arranging te beginnen aan het Conservatorium van Maastricht. In die jaren deed ze kennis en expertise op door als leadzangeres op te treden en nam ze deel aan veel verschillende projecten (Flamenco, Latin, Jazz, Filmmuziek, Bigband). Sinds 2017 woont ze in Brussel. Ze behaalde haar Master Muziek (Jazz Composition & Arranging) Cum laude onder de voogdij van Kris Defoort en Michelino Bisceglia en trad op in Spanje, België, Nederland, Noorwegen en India. Daar deelde ze het podium met geweldige muzikanten als: Jeronimo Maya (leerling van Paco de Lucía), Paco Fernandez, Jorge Pardo (beste Europese jazzmuzikant 2013 en fluitist van Paco de Lucía). Lucía), Kike Perdomo, Dick Oatts, Ed Partyka, David Minguillón, Yarel Hernandez, Rezar Dominguez, Jesse Passenier, Roderic Povel, Ron Van Stratum, Pepa Niebla, JOC en BBDC bigbands... onder vele anderen. Momenteel werkt ze aan haar eigen project met originele composities: “The Woodii Orchestra”. Daarbij maakt ze ook deel uit van verschillende projecten als Maanpaard (indiepop/blues), Lean (klassiek/wereldmuziek), Pati Pami (frans chanson/wereldmuziek), Carmelacanta (latijnse folk/jazz) of BIC (Brussels improvisatiecollectief).

  VanesaDiazGil

   

  Adil Benhsain

  Adil Benhsain (°1991) volgde eerst gitaar, maar schakelde over naar de Arabische luit, de oud. In 2008 gaat hij naar de Kunsthumaniora te Brussel en volgt er opnieuw gitaar.

  Het jaar daarna schakelt hij over op altviool, een instrument dat hem aanspreekt omwille van de warme klank. Hij gaat verder met altviool in de klas van Marc Tooten aan het conservatorium van Maastricht. Als muzikant is Adil altijd op zoek naar nieuwe klanken en combinaties. De noodzaak om zelf te componeren dringt zich op. Hij tast graag de grenzen af tussen traditionele en andere stijlen. In zijn Suite in C voor altviool en slagwerk, verzoent hij barokdansen met de Arabische maqams. Deze compositie brengt hem naar de finale van AIM: Award for Innovation in Music 2019. Muziek schrijven en creëren neemt een grote plaats in zijn artistieke leven. Momenteel is Adil is een zeer veelzijdige muzikant die zowel altviool, derbouka als de oud speelt. Hij speelt in het Amber Haddad Quintet, in Sohnarr met Patricia Vanneste en in Gabahin een duo met marimbaspeler Erik Taelemans. Naast zijn vaste groepen speelt Adil ook in verschillende muziektheaterprojecten. Hij werkte mee aan diverse projecten met woord, dans en toneel: PIM (Peace in Music), Portugaliza…. Um encontro ( Youth exchange), JAMMIN, Le Petit Emir en Mouw (Theater De Spiegel).

  Adil B

   

  RAUL CORREDOR

  Op 9-jarige leeftijd begon Raul Corredor met een fluitopleiding aan de Santa Cecila Academy, Murcia. Tegelijkertijd leerde hij de basis van flamenco van zijn vader, de zanger Pepe Corredor.

  In 2002 verhuisde hij naar Granada waar hij in de “Escuela Municipal de Flamenco de Granada” verder studeerde, o.m. bij Emilio Maya en Jorge Gomez. In 2004 studeerde hij jazzgitaar, harmonie, improvisatie en kamermuziek aan de Amati-jazzschool waar hij stage kon lopen bij Raimundo Amador op het International Guitar Festival van Cordoba.

  Van 2004 tot 2007 studeerde hij aan de “Escuela Municipal de Música Moderna de la Zubia” bij Paul Stocker, Miguel Angel Corral en Joaquin Chacón. Gedurende deze jaren liep hij ook school in "Flamenco de la Zubia" en "Huetor Vega". In 2008 begon hij aan het zomerprogramma van het Flamenco Conservatorium van Cordoba onder leiding van Manolo Sanlucar.  Daar evolueerde hij  naar het hoogste niveau, met als hoogtepunt een ​​masterclass van Marcus Miller.

  Raul leidde een muzikaal experimenteerlaboratorium in Montpellier, speelde op festivals van "Voix de la Mediterranée", "Feria Flamenca de Rennes" en vele concerten in Parijs. In Spanje behaalde hij de 3e plaats in de Reina Sofia Conservatoriumwedstrijd. Hij trad op in de dansschool Luis de Luis en werkte samen met Ana Belen Sola en La Samarona. Na een internationale samenwerking in Brazilië werkte hij als Programming Director bij “Al Sur de Granada” waarbij hij speelde met verchillende, bekende gasten.

  Vandaag werkt hij in Brussel als verantwoordelijke voor de flamencoprogrammering van La Tentation, waar hij flamencogitaarleraar is. Raul geef ook flamenco-harmonie en gitaar aan de Jazz Studio in Antwerpen, en klassieke gitaar aan het Institut Rythmique Dalcroze, in Brussel.

  Raul

   

  Romain Duyckaerts

  Romain Duyckaerts is sinds zijn jeugd een gepassioneerd percussionist. Hij begint op 10-jarige leeftijd met spelen, waarna hij zich in Bamako gedurende meerdere jaren vormt bij zijn leraar Ibrahima Sarr. Wanneer hij terugkeert naar Afrika, blijft hij spelen in verschillende traditionele bands met Kalifa Kone. 

  Vandaag speelt hij in bands met uiteenlopende muzikale stijlen, zoals Sysme (percussie, soundpainting), Trovadores (Flamenco-Jazz), Wata- Wata (Balkan-, Greco- Turkse muziek), La malanga (Salsa), Stingo (folk), Zouratie Kone Ensemble (Afro) en Talisman Project.

  Romain

  BarakaSounds