Agenda

◉ Livestream Soirée Harira

Laïla Amezian & Les Sheikhs Shikhats
Soiree Harira

Invites

Dit is een online event.
Met je toegangsticket kan je het concert tot twee dagen erna (her)bekijken.

Veelkleurig muziekfeest

In tijden van pandemie verhuist Soirée Harira naar digitale oorden. Voorzie hapjes en drankjes in eigen living en schuif aan bij het muziekfestijn. De muziek van Laïla Amezian geeft je alvast reden genoeg om de buitenwereld even te vergeten. Schud je heupen maar los! 

Laïla Amezian & Les Sheikhs Shikhats

Zangeres Laila Amezian overgiet populair repertoire van Noord-Marokko met haar eigen saus. Hiervoor omringt ze zich met maar liefst zeven andere zangers en vijf muzikanten uit de jazz- en wereldmuziekscène. Goed voor verfrissende samenzang, gewaagde jazz-arrangementen en een knallende chaabi groove.

Wat is dat, chaabi?

Chaabi is een populaire en traditionele stedelijke zangstijl uit Marokko, ideaal om bij een feest op te dansen. Hij stamt uit het rijke culturele erfgoed van de Shikhats; een groep van vrouwelijke artiesten die stamt uit het einde van de 19de eeuw. 

Zij droegen vrijheid van meningsuiting hoog in het vaandel. Hun gezangen op basis van de Aïta-kunst (letterlijk roep) werden gebruikt om een gemeenschappelijke en soms zelfs revolutionaire boodschap over te brengen.

 

Volg dit concert op Facebook