Agenda

Ciné Club Darna

Cinéma Palace
Transes
Film

Film

In het kader van Darna Fest kan u op 4 december in Cinema Palace genieten van de film 'Transes', in het bijzijn van regisseur Izza Génini.
CinéClubDarna

Cinema Palace en CinemaMed presenteren, in samenwerking met Darna Fest, een close-up van de Marokkaanse regisseur Izza Génini en vertonen haar film 'Transes'. Na de film kan u een interview met de regisseur bijwonen, gevolgd door een optreden van Dakka Chaimae.

 

Transes
France, Algérie - 1981 - 85' - VOSTFR - OHRA PRODUCTIONS
Un film de Ahmed El Maânouni

In Transes volgt Ahmed El Maânouni de geografische en culturele route van de groep Nass El Ghiwane - bijgenaamd de Rolling Stones van de Atlas. Doorheen hun muziek en de film raken ze traditionele, sociale thema's; zoals thee of verandering, vuur of lijden, water of een uitgedroogd hart. Maar ook de grote, hedendaagse vraagstukken zoals tijd, geschiedenis, geluk en hoop komen aan bod... 

De film is een mengeling van poëzie, muziek en theater, een film waar Martin Scorsese geobsedeerd door was.

Transes

 

Praktisch

KOOP UW TICKETS ONLINE

 

OVER IZZA GÉNINI

Izza Génini, geboren in Casablanca in 1942, verliet haar geboorteland Marokko in 1960 om haar ouders te volgen naar Frankrijk. Ze studeerde literatuur en vreemde talen aan de Sorbonne en de School of Oriental Languages ​​voordat ze van 1966 tot 1970 de externe betrekkingen van de festivals van Tours en Annecy verzorgde. Haar films behandelen thema's als de diaspora-identiteit en het traditioneel Marokkaans (immaterieel) erfgoed, met een bijzondere focus op de Berberse, Joodse en Arabische muziekuitingen van het land.

Izza Génini nodigt ons uit op een gevoelige reis, om artiesten en mensen te ontmoeten die zichtbaar blij zijn om hun talenten en kennis met ons te delen.

G

 

Over Dakka Chaimae

In de puurste traditie van Dakka Marrakchiya zullen Chaimae en de leden van zijn gezelschap je laten dansen en trillen op de typische ritmes en liedjes die te vinden zijn in de processies die de festivals begeleiden. Een rituele en volksmuziekvorm, de kunst van de Dakka gaat over religieuze bezwering en Afrikaanse trance. Zelfs als deze praktijk als profaan wordt beschouwd, krijgt de dakka een heilig karakter en zet hij de toon voor een onvergetelijk moment aan het begin van een evenement, in het teken van feest en trance.

Dakka Chaimae

In samenwerking met