Calendar

GENTSE FEESTEN

The Grey Stars & Mesbahi O Sohabo
Mesbahi O Sohabo

Darna on tour

Darna strijkt met DARNA ON TOUR neer op de Gentse Feesten 2023! Op donderdag 20 juli staat Imane Guemssy met Kosmo Sound op het groot podium van het Walter de Buckplein, bij Sint Jacobs. Op zaterdag 22 juli kan je dan weer in het Baudelohof genieten van de Gnawaband The Grey Stars en de muziek van Mohamed Mesbahi. Voor elk wat wils!

Mesbahi O Sohabo

Zaterdag 22 juli 2023
21:30 - 22:30
Baudelohof

 

Zanger en gitarist Mohamed Mesbahi slaat met zijn muziek de brug tussen noord en zuid. Zijn songs gaan over het dagelijks leven, met simpele melodieën die het publiek kunnen meezingen. Hij schakelt moeiteloos tussen Marokkaanse en westerse ritmes en teksten. Rock, blues, jazz,.. de Mesbahi-sound is een heuse fusionmix. Daarbij brengt hij prachtige cover- adaptaties, waarbij hij Brel brengt op Gnawa, Bowie op chaabi of Marokkaanse volksliedjes in een pop-jasje steekt. Zijn muziek staat bol van de referenties naar Bob Dylan, The Beatles, The Rolling Stones, Ray Charles, en nog vele anderen. 

In de jaren ‘70 begeleidde Mohamed Mesbahi zanger Wim De Craene om - het decennium daarna - zelf de Marokkaanse muziek te (her)ontdekken. Daarbij bleef hij 17 jaar rondtoeren met Abdeslam Kaaboune, vriend van jazzmuzikant Randy Weston en de Rolling Stones.Samen speelden zij met de grote meesters van de traditionele Marokkaanse muziek.

 
Meer weten?

 

mesbahi

 

 

The Grey Stars

Zaterdag 22 juli 2023
00:30 - 01:30
Baudelohof

The Grey Stars vertegenwoordigt een nieuwe golf van Noord-Afrikaanse fusionmuziek met een heel Belgische manier van doen: een smeltkroes van traditionele Noord-Afrikaanse en westerse ritmes verweven met rock, funk, jazz, reggae, funk, reggada, riddim, pop, disco, dans en trance.

Deze Brusselse muzikanten uit Molenbeek hebben een staat van dienst om u tegen te zeggen en veelal Marokkaanse roots. Met hun traditionele gnawa- en soefi-liederen op moderne ritmes brengen ze een explosieve oosterse en westerse mix. Hun muziek is feestelijk, uitdagend, verwarrend, grappig en verslavend. Ze stonden al op de podia van VK, Botanique, namen deel aan het festival ‘Vivre Ensemble’ en brachten hun eerste single en clip uit: ILHORM. Deze laatste werd gefilmd onder de weelderige bogen en het transcendente licht van het Justitiepaleis in Brussel tijdens een vurige nacht. Een atypische groep die pleit voor kruising met behulp van kleurrijke muziek.

Ze brengen traditionele gnawa- en soefi-liederen op moderne ritmes in een explosieve oosterse en westerse mix. Ze stonden al op de podia van VK, Botanique, namen deel aan het festival Vivre Ensemble en brachten hun eerste single en clip uit: ILHORM, gefilmd onder de weelderige bogen en het transcendente licht van het Justitiepaleis in Brussel. Deze atypische groep brengt een heerlijke cross contamination van kleurrijke muziek. Zeg maar gnawarock, maar in een traditioneel jasje. 

 
Meer weten?

 

thegreystars

 

PARTNERS

In samenwerking met Trefpunt FestivalZephyrus Records en Kosmo Sound. Met dank aan de Vlaamse Overheid en de Marokkaanse Overheid.

Logobar GF