Ons team

Naïma Benyateb

 

Naïma Bentayeb

Medewerker onthaal en publiekswerking 

 Ik leid nieuwe publieken naar Darna. Samen met mijn collega's ben ik steeds op zoek naar bijzondere projecten, artiesten en andere prominente namen om te programmeren.
Daarnaast is mijn taak de artiesten in onze lokalen te ontvangen. Ik ga ook op zoek naar gemotiveerde medewerkers die een handje willen toesteken op onze grote evenementen. Voor mij is Darna een ontmoetingsplaats, een plek waar de Marokkaanse en Vlaamse cultuur elkaar ontmoeten.
 

IrisBlomme


Iris Blomme

Communicatiemedewerker 

Ik voorzie en onderhoud de off- en online communicatie bij Darna. Als communicatiespecialist ben ik verantwoordelijk voor de opvolging van onze website, nieuwsbrieven en sociale media. Ik ben dan ook erg gedreven om Darna als ontmoetingshuis en creatieve plek in the picture te zetten. Heb je vragen of creatieve ideeën? Aarzel dan vooral niet om contact met mij op te nemen!


 

Missie & Visie

Darna, het nieuwe Vlaams-Marokkaans culturenhuis, werd in 2017 opgericht na een overeenkomst tussen de Vlaamse en Marokkaanse overheid. Darna betekent letterlijk ‘ons huis’ en heeft als doel om de culturele uitwisseling tussen Vlaanderen en Marokko te stimuleren en de Marokkaanse diaspora in Brussel en de rest van Vlaanderen actief te betrekken binnen het culturele leven en aanbod.

Onze uitvalsbasis is Brussel, al zijn we ook actief in de rest van Vlaanderen. Onze focus ligt op coproductie en een beperkte programmatie in eigen huis. Jongeren of beginnende artiesten uit diverse disciplines staan centraal. Telkens zoeken we naar formats die een link hebben met Marokko en de diaspora of een van beiden.

Raad van bestuur

Dirk De Clippeleir
Voorzitter

Rachida El Garani
Bestuurslid

Emmanuel Verraes
Bestuurslid

Kamal Kharmach
Bestuurslid

Ann Overbergh
Bestuurslid

Peter Van Rompaey
Bestuurslid

Met steun van

 

Vlaanderen - verbeelding werkt.     Marokko