Ons team

Ons team bestaat uit 2 vaste medewerkers. Mehdi Maréchal, de coördinator van Darna, staat in voor het dagelijks bestuur. Malika Elherbouti, medewerkster artistiek & communicatie, verzorgt de communicatie en ondersteunt de artistieke projecten binnen Darna. Daarnaast werken wij samen met een team van ambassadeurs, vrijwilligers en freelancers die fungeren als klankbord voor de artistieke werking en culturele trajecten van Darna.

Mehdi Marechal

Mehdi Maréchal
Coördinator

Mehdi Maréchal
Coördinator

 

Malika Elherbouti

Malika Elherbouti
Medewerker Artistiek & Communicatie

Malika Elherbouti
Medewerker Artistiek & Communicatie

Malika is een Marokkaans Limburgse en is afgestudeerd als Bachelor maatschappelijk werk. Ze heeft jarenlang gewerkt in de cultuursector. Haar passie voor cultuur, kunst, muziek, design en reizen geven Darna alvast extra power!

Missie & Visie

Darna, het nieuwe Vlaams-Marokkaans culturenhuis, werd in 2017 opgericht na een overeenkomst tussen de Vlaamse en Marokkaanse overheid. Darna betekent letterlijk ‘ons huis’ en heeft als doel om de culturele uitwisseling tussen Vlaanderen en Marokko te stimuleren en de Marokkaanse diaspora in Brussel en de rest van Vlaanderen actief te betrekken binnen het culturele leven en aanbod.

Onze uitvalsbasis is Brussel, al zijn we ook actief in de rest van Vlaanderen. Onze focus ligt op coproductie en een beperkte programmatie in eigen huis. Jongeren of beginnende artiesten uit diverse disciplines staan centraal. Telkens zoeken we naar formats die een link hebben met Marokko en de diaspora of een van beiden.

Raad van bestuur

Dirk De Clippeleir
Voorzitter

Paolo De Francesco
Bestuurslid

Rachida El-Abbd
Bestuurslid

Kamal Kharmach
Bestuurslid

Ann Overbergh
Bestuurslid

Peter Van Rompaey
Bestuurslid

Emmanuel Verraes
Bestuurslid

Hinde Oudaha
Bestuurslid

Met steun van

 

Vlaanderen - verbeelding werkt.     Marokko