Ons team

Ons team bestaat uit 3 vaste medewerkers. Fatima- Zohra Ait El Maâti, de coördinator van Darna, staat in voor het dagelijks bestuur. Naïma Bentayeb, medewerker onthaal en publiekswerking verzorgt het goede verloop van onze evenementen, het onthaal en beheert de poel vrijwilligers. Projectmedewerker Laïla Amezian volgt het verloop van de projecten op. Freelancer Iris Blomme voorziet de communicatie. Daarnaast werken wij samen met een team van ambassadeurs, vrijwilligers en freelancers die fungeren als klankbord voor de artistieke werking en culturele trajecten van Darna.

Fatima Zohra


Fatima-Zohra Ait El Maâti

Coördinator 

 Als coördinator beheer ik de partnerschappen, stimuleer ik de samenwerking met verenigingen en steun ik de bestaande talenten en culturele praktijken binnen de Marokkaanse diaspora overal in Vlaanderen. Ik sta ook in  voor de programmatie en samen met mijn team ontwikkel ik de identiteit van Darna, dat een open huis wil zijn en een uitstalraam voor de Marokkaanse kunst en cultuur.
 

Naïma Benyateb

 

Naïma Bentayeb

Medewerker onthaal en publiekswerking 

 Ik leid nieuwe publieken naar Darna. Samen met mijn collega's ben ik steeds op zoek naar bijzondere projecten, artiesten en andere prominente namen om te programmeren.
Daarnaast is mijn taak de artiesten in onze lokalen te ontvangen. Ik ga ook op zoek naar gemotiveerde medewerkers die een handje willen toesteken op onze grote evenementen. Voor mij is Darna een ontmoetingsplaats, een plek waar de Marokkaanse en Vlaamse cultuur elkaar ontmoeten.
 

IrisBlomme


Iris Blomme

Communicatiemedewerker 

Ik voorzie en onderhoud de off- en online communicatie bij Darna. Als communicatiespecialist ben ik verantwoordelijk voor de opvolging van onze website, nieuwsbrieven en sociale media. Ik ben dan ook erg gedreven om Darna als ontmoetingshuis en creatieve plek in the picture te zetten. Heb je vragen of creatieve ideeën? Aarzel dan vooral niet om contact met mij op te nemen!


 

Naïma Benyateb

 

Laïla Amezian

Projectmedewerker 

Als projectverantwoordelijke bij Darna ben ik verantwoordelijk voor de opvolging en begeleiding van onze partners en hun lopende projecten. Ik zet me in voor de programma van Darna en samen met mijn team creëer, coördineer en volg ik evenementen op. Ik verwelkom jou en jouw meest creatieve en ambitieuze ideeën graag bij Darna vzw! 


 

Missie & Visie

Darna, het nieuwe Vlaams-Marokkaans culturenhuis, werd in 2017 opgericht na een overeenkomst tussen de Vlaamse en Marokkaanse overheid. Darna betekent letterlijk ‘ons huis’ en heeft als doel om de culturele uitwisseling tussen Vlaanderen en Marokko te stimuleren en de Marokkaanse diaspora in Brussel en de rest van Vlaanderen actief te betrekken binnen het culturele leven en aanbod.

Onze uitvalsbasis is Brussel, al zijn we ook actief in de rest van Vlaanderen. Onze focus ligt op coproductie en een beperkte programmatie in eigen huis. Jongeren of beginnende artiesten uit diverse disciplines staan centraal. Telkens zoeken we naar formats die een link hebben met Marokko en de diaspora of een van beiden.

Raad van bestuur

Dirk De Clippeleir
Voorzitter

Rachida El Garani
Bestuurslid

Emmanuel Verraes
Bestuurslid

Kamal Kharmach
Bestuurslid

Ann Overbergh
Bestuurslid

Peter Van Rompaey
Bestuurslid

Met steun van

 

Vlaanderen - verbeelding werkt.     Marokko