Ons team

Ons team bestaat uit 4 vaste medewerkers. Mehdi Maréchal, de coördinator van Darna, staat in voor het dagelijks bestuur.  Alaïdine Lazhar, staat in voor productie en techniek. Hinde Oudaha, medewerker communicatie , verzorgt de interne en externe communicatie. Naïma Bentayeb, medewerker onthaal en publiekswerking verzorgt het goede verloop van onze evenementen, het onthaal en beheert de poel vrijwilligers. Daarnaast werken wij samen met een team van ambassadeurs, vrijwilligers en freelancers die fungeren als klankbord voor de artistieke werking en culturele trajecten van Darna.

Mehdi

 

Mehdi Maréchal

Coördinator

 Als coördinator beheer ik de partnerschappen, stimuleer ik de samenwerking met verenigingen en steun ik de bestaande talenten en culturele praktijken binnen de Marokkanse diaspora overal in Vlaanderen. Ik sta ook in  voor de programmatie en samen met mijn team ontwikkel ik de identiteit van Darna, dat een open huis wil zijn en een uitstalraam voor de Marokkaanse kunst en cultuur.
 

Hinde

Hinde Oudaha

Medewerker communicatie

                                                       

Ik sta in voor alles wat met interne en externe communicatie te maken heeft. Nieuwsbrieven uitsturen, sociale media onderhouden, de website updaten.. Kortom het reilen en zeilen van Darna en haar activiteiten online zwieren. Gebruik maken van verschillende platformen is een grote must, om ons divers publiek altijd en overal te kunnen bereiken.

 

 
 

 

Mehdi

Alaïdine Lazhar

Medewerker productie & techniek


 

Welkom iedereen, voor alles wat met logistiek te maken heeft-de installatie van onze tentoonstelligen en concerten, en de organisatie van de komst van de artiesten- kun je bij mij terecht. Met Darna zal ik de jonge talenten ook de kans geven hun demo's op te nemen in onze toekomstige studio. Als muziekliefhebber ligt dit project me na aan het hart, want ik heb zelf gedurende 10 jaar artiesten gesteund in mijn studio te Gent. Voor mij helpt Darna artiesten in de kijker te plaatsen die niet over de middelen beschikken om dat zelf te doen, en om de diversiteit van muziekgenres te vertegenwoordigen. 

 

Mehdi

Naïma Bentayeb

Medewerker onthaal en publiekswerking 


 

Ik leid nieuwe publieken naar Darna. Samen met mijn collega's ben ik steeds op zoek naar bijzondere projecten, artiesten en andere prominente namen om te programmeren.
Daarnaast is mijn taak de artiesten in onze lokalen te ontvangen. Ik ga ook op zoek naar gemotiveerde medewerkers die een handje willen toesteken op onze grote evenementen. Voor mij is Darna een ontmoetingsplaats, een plek waar de Marokkaanse en Vlaamse cultuur elkaar ontmoeten.

 

Missie & Visie

Darna, het nieuwe Vlaams-Marokkaans culturenhuis, werd in 2017 opgericht na een overeenkomst tussen de Vlaamse en Marokkaanse overheid. Darna betekent letterlijk ‘ons huis’ en heeft als doel om de culturele uitwisseling tussen Vlaanderen en Marokko te stimuleren en de Marokkaanse diaspora in Brussel en de rest van Vlaanderen actief te betrekken binnen het culturele leven en aanbod.

Onze uitvalsbasis is Brussel, al zijn we ook actief in de rest van Vlaanderen. Onze focus ligt op coproductie en een beperkte programmatie in eigen huis. Jongeren of beginnende artiesten uit diverse disciplines staan centraal. Telkens zoeken we naar formats die een link hebben met Marokko en de diaspora of een van beiden.

Raad van bestuur

Dirk De Clippeleir
Voorzitter

Rachida El-Abbd
Bestuurslid

Emmanuel Verraes
Bestuurslid

Kamal Kharmach
Bestuurslid

Ann Overbergh
Bestuurslid

Peter Van Rompaey
Bestuurslid

Met steun van

 

Vlaanderen - verbeelding werkt.     Marokko