Project

Hammam Steaming Stories

Nakhla vzw
Afbeelding
hamam steaming stories 2
Locatie
STAM Museum
Organisator
Nakhla asbl
Wanneer
-
Erfgoed

Erfgoed

Erfgoedproject rond badcultuur in Vlaanderen en Marokkaanse hammamcultuur
Een blik achter de schermen van de badgewoontes in Marokko én in Vlaanderen.

 ‘Hammam. Steaming Stories’ onderzoekt de relatie tussen twee fenomenen: de wereldwijde doorbraak van hammam enerzijds en de teloorgang van de authentieke hammam in Marokko anderzijds. Wat maakt de hammam zo universeel én wat maakt hem zo uniek? Hoe springen Vlaamse badhuizen om met Marokkaanse tradities en welk effect heeft de wereldwijde hammam-hype op de badhuizen in Marokko, Libanon, Syrië,...

Met dit project wil initiatiefnemer Nakhla vzw het publiek een nieuw perspectief bieden op de hammam: een blik achter de schermen, een ander licht, maar ook inzicht in verleden en heden van deze wellness-hype. Om dit te doen, verzamelen ze zo veel mogelijk verhalen over hammams via interviews (in Marokko en Vlaanderen) en historisch onderzoek.

Gratis workshops en lessen tijdens Expo

Tijdens de periode van de expo 'Hammam. Steaming stories' vinden er gratis workshops en lessen Verzorging van het Provinciaal Instituut voor Haartooi en Schoonheidszorgen plaats in het STAM die door iedereen bijgewoond kunnen worden.

"Hammam. Steaming Stories" is een expo van Nakhla vzw i.s.m. STAM - Stadsmuseum Gent, Federatie van Marokkaanse Verenigingen, Riad Nagiba, Universiteit Gent, Amsab-ISG, VormingPlus en FARO.

hamam steaming stories 1
hamam steaming stories 1
Beoordeling van de jury

Project met veel interessante partnerschappen!