Blog

Sufi night 2018

Jerusalem Sufi Ensemble/Rhoum El Bakkali Ensemble “Hadra Chefchaounia’’.
Miniatuurvoorbeeld
Muziek

Muziek

Tijdens de Sufi Night brengen Moussem en Bozar een programma met meditatieve soefi-muziek uit Marokko en Palestina.

Zaterdag 27 oktober presenteren Moussem en Bozar de elfde editie van de Sufi Night, een avond waar er internationaal gezelschap wordt uitgenodigd met diverse muziektradities binnen het soefisme, de spirituele tak van de islam. Met rituelen van lofzangen, bezweringen en spirituele muziek wil men een extase bereiken gericht op het goddelijke.

 

Dit jaar verwelkomt Moussem en Bozar het “Ensemble Hadra Chefchaounia” samen met Jerusalem Sufi Ensemble. Deze hadra groep bestaat exclusief uit vrouwen en brengen soefimuziek uit Marokko en Palestina.

 

Rhoum El Bakkali Ensemble « Hadra Chefchaounia « 

Het ensemble “Hadra Chefchaounia” wordt begeleid door de charmatische Rhoum El Bakkali, zij is de bewaarder en doorgeefluik van dit erfgoed en brengt een eigen repertoire van populaire, poëtische liederen, gebaseerd op gedichten van Arabische en Andaloesische meesters. Deze Hadra vrouwen zijn gekend voor hun poëtische teksten en melodieën als hun betoverende choreografie.

 

Jerusalem Sufi Ensemble

Het Jerusalem Sufi Ensemble brengt een voorstelling over “de vergiffenis” en neemt je mee in een intens spirituele Soefi-ervaring. Dit ensemble vloeit voort in de spirituele bakermat Jeruzalem en brengen oude lofzangen en gebeden. De hemelse stemmen van muezzins van de al-Aqsamoskee uit Jeruzalem en moskeeën uit Hebron en Nablus komen hier tot leven. Deze dames verrijken het brede klassieke en traditionele repertoire uit Palestina en uit de regio met eigen composities.

Meer info vindt u op Brussel: www.bozar.be/nl/activities/140958-sufi-night-jerusalem-sufi-ensemble-rhoum-el-bakkali-ensemble-hadra-chefchaounia

 

 

Volg meer nieuws via