Blog

Het Atlas Electronic festival lanceert zijn 4e editie!

Afspraak in de ecolodge Villa Janna in Marrakesh!
Miniatuurvoorbeeld
Festival

Festival

Van 29 augustus tot 1 september 2019 wordt Villa Janna, op enkele kilometers van Marrakesh, omgevormd tot een zeer bijzondere plek voor artistieke expressie. Artiesten en festivalgangers uit Canada, de Verenigde Staten, Zuid-Afrika, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Nederland, België en Marokko ontmoeten elkaar om hun liefde voor kunst te delen. Op de agenda staan muziek, artistieke optredens, animatie en debatten rond het mobiliteitsthema. Ben jij een melomaan, een rondtrekker of echte Marokko-fan? Dan mag je dit festival zeker niet missen. Kom deze elektronische, eclectische en rijke ervaring zelf beleven.

Al vier jaar op rij organiseert Karim Mrabti – met Nederlands-Marokkaanse roots – samen met enkele vrienden dit opmerkelijke festival op een tijdloze locatie aan de poorten van deze okergeel gekleurde stad. Van de Marokkaanse vrouwengroep Houariyat tot de Londense Kamaal Williams, het Atlas Electronic Festival biedt je een mix van muziek, cultuur en kunst waarbij een bepaald thema de rode draad vormt. Deze editie staat volledig in het teken van mobiliteit binnen de cultuursector. “Hoe hebben mobiliteit en haar beperkingen ons culturele landschap vormgegeven? Welke rol speelt het internet om de mobiliteit van kennis en de vorming van cultuur te vergemakkelijken? Wat kunnen ontwerpers, conservatoren, organisatoren en besluitvormers doen om de sociale kloof binnen hun gemeenschappen tot een minimum te beperken door financiële mobiliteit, en dus creativiteit, te maximaliseren? …" Tal van vragen waarover een divers panel zich zal buigen.

 

Overdag kunnen aficionado's ondergedompeld in een 'sit and relax' sfeertje luisteren naar muziek en hun zomerse kleurtje bijwerken aan het zwembad op het ritme van een dj-set die doet denken aan de MTV Grind-uitzendingen uit de jaren 1990. Maar wie liever wat anders wil, kan ook deelnemen aan de workshops of debatten onder de grote Marokkaanse tenten. Naarmate de avond valt, verhuizen we naar de roof top met  panoramisch zicht samen met de Londense radio Boiler room, die de temperatuur doet stijgen. Het amfitheater in de stijl van het oude Rome in de ecolodge verwelkomt de hoofdartiesten van het evenement. Hier kunnen de festivalgangers zich tot de vroege uurtjes amuseren. Het AE19 biedt ook andere verrassende plekken, gangetjes en ongewone ruimten die je zelf mag komen ontdekken in de mooie, intieme tuin met sierlijke palmbomen.

 

Tot slot is DARNA zeer blij te mogen zien dat België tijdens dit internationale en gevarieerde programma wordt vertegenwoordigd door Gangah, specialist in electro-chaabi en een talent dat we zeker in het oog moeten houden. Bovendien is dit de ideale gelegenheid om kennis te maken met Lina Laraki. Darna had dit jaar het genoegen om de residentie van deze multimedia-artieste te subsidiëren. Ook dj Guedra Guedra is van de partij. Hij werkte mee aan het project Hammam Steaming Stories via onze Darna express projectoproep.

 

We wensen je een fantastisch festival!

 

Tickets voor Marokkaanse festivalgangers: http://bit.ly/ticketsae19
Tickets voor internationale festivalgangers: www.atlas-electronic.com/festival

Video

Volg meer nieuws via