Blog

Hassan Hajjaj - Tentoonstelling Le Caravane

Miniatuurvoorbeeld
Brits- Marokkaanse kunstenaar verwelkomt nieuwe tentoonstelling Le Caravane in Londen.

Le Caravane

Met "Le Caravane" verwelkomt de Brits -Marokkaanse kunstenaar Hassan Hajjaj zijn tentoonstelling in Londen, een samensmelting van hedendaagse culturen aan de hand van nieuwe en oude werken.

Hajjaj, geboren en getogen in Larache (Marokko), is op twaalfjarige leeftijd naar het Verenigd Koninkrijk verhuisd, maar bracht een groot deel van zijn leven door met het reizen tussen de twee landen en culturen. Zijn kunstwerken weerspiegelen zijn nomadische levensstijl en de mensen die hij ontmoette doorheen zijn leven, van muzikanten tot artiesten en atleten tot straatartiesten. Deze individuen zijn de inspiratiebron voor Hajjaj's diverse kunstwerken van fotografie tot video-installaties, beeldhouwkunst, muziek, design en handgemaakte voorwerpen.

Kesh Angels

Hij is vooral gekend voor zijn kleurrijke fotografische portretten, zoals de “Kesh Angels“-reeks waarvan er verscheidene nieuwe werken te zien zijn in de tentoonstelling.  Vrouwen in hijabs en designer djellabas worden bikermeiden die aanschouwd worden als superhelden. Met deze foto’s wil Hajjaj het stereotype beeld verbreken van Arabische vrouwen die zijn overgeleverd aan westerlingen. De kleuren, patronen en vormen van de outfit van deze vrouwen, die Hajjaj ontwierp, weerspiegelen de levendigheid van Noord-Afrika en de invloed van globalisering - sommigen dragen Nike-hoofddoeken en Louis Vuitton-slippers. 

My Rock Stars

Ook videokunst vind je terug in de tentoonstelling, met het werk “My Rock Stars: Volume 2” creëert hij negen scherminstallaties waar opvallende of kenmerkend geklede artiesten één voor één optreden.

Meer info

Meer info op https://www.somersethouse.org.uk/whats-on/hassan-hajjaj-la-caravane

 

 

 

Video

Volg meer nieuws via