Blog

Even gas terug…

terugblik
Wat keken we uit naar 1 juli 2020… Eindelijk mochten we jullie weer verwelkomen in ons fijn kantoor, hartje Brussel.
We ontvingen jullie met open armen (vanop anderhalve meter afstand en mondmasker uiteraard) op al onze evenementen in juli. En jullie waren talrijk. Elk evenement bereikte de maximumcapaciteit.

Gentse Luchtfeesten

Het Vlaams-Marokkaans culturenhuis Darna en Trefpunt organiseerden de “Gentse Luchtfeesten”: een cadeau aan de Gentenaars in vreemde tijden.

Twee luchtballonnen vlogen met een mooie set wereldmuziek en Vlaamse kleinkunst over de Gentse wijken. Op die manier bereikten we de Gentenaars, volgens de filosofie waarmee Walter De Buck de Gentse feesten nieuw leven in blies: een laagdrempelig, volks evenement dat een brug kan slaan tussen de verschillende wijken en inwoners van de stad, ongeacht hun origine of stand.

Via de luchtballonnen brachten we cultuur naar de Gentenaars zonder dat ze zich dienen te verplaatsen of te verzamelen rond één plek. 100% Coronaproof dus!

Herbeleef het via deze link.

 

Darna Invites - Poëzieavond

Het Vlaams-Marokkaans Culturenhuis Darna ontwaakte op poëtische wijze uit de lockdown, dankzij de Brusselse dichters: Manza, Joy en Taha Adnan.

Krachtige woorden, gedichten en voordrachten, met muzikale intermezzo’s van de getalenteeerde, jonge qanoun-muzikant Mohamed-Amine El Korchi.

De avond werd ingeleid met drie korte films van Julien Gastelo, die hij regisseerde in het kader van Marolles Zwanze.

 

Darna Invites – Hicham Sijilmassi & Co

Een intieme concertavond, zo kan je het wel noemen. Met een klein maar super-enthousiast publiek van 30 mensen, bracht Hicham Sijilmassi klassiekers uit de Marokkaanse muziek op eigenwijze manier.

Geniet mee met ons via deze link

 

Augustus: Hide&Seek Festival 

Darna presents Laïla Amezian & The Sheikhs Shikhats (Mar/Be) | 

In samenwerking met Muziek Publique nodigen we zangeres Laïla Amezian en de Sheikhs Shikhats uit. Met haar elfkoppige bende interpreteert Laïla Amezian stukken uit het folkrepertoire van Noord-Marokko. 

Info & tickets: https://www.facebook.com/events/622541505035851/

Opgelet: plaatsen zijn beperkt. Reserveer tijdig je ticket, samen met je bubbel.

 

Volg meer nieuws via