Blog

Darna viert éénjarig bestaan met reeks concerten in 3 steden!

Brussel/Antwerpen/Gent
Miniatuurvoorbeeld
Muziek

Muziek

In december viert Darna, het Vlaams-Marokkaans culturenhuis haar éénjarig bestaan met concerten in de AB Club, de Roma en de Handelsbeurs.

Darna, het Vlaams-Marokkaans culturenhuis bestaat één jaar, en er is geen betere manier om dat met jullie te vieren dan met muziek! Daarom organiseren ze in december maar liefst drie concerten waarbij  telkens een brede selectie van hedendaagse Marokkaanse artiesten geprogrammeerd staan.

Donderdag 13 december in de AB Club Brussel – Darna Invites!

In de AB Club nodigen we de alternatieve Marokkaanse indy-pop en fusion scene uit! Stevige Raï van Cheb Hssinou, doorleefde teksten van Brusselse singer-songwriter Anwar en de Marokkaanse king of Gnawa-fusion Mehdi Nassouli die speciaal voor de gelegenheid enkele muzikale gasten meebrengt voor een concert dat traditionele gnawa-ritmes moeiteloos mengt met pop, desert-blues en reggae! DJ-producer Mr. ID breit met zijn aanstekelijke Oriëntal-beats de hele avond aaneen en zorgt voor een opzwepende afterparty!

Meer info en tickets, klik hier

Video

Zaterdag 15 december in de Handelsbeurs Gent – Soirée Harira!

Een avond vol populaire chaabi en arabo-andaloesische muziek, voorafgegaan door een heerlijke marokkaanse diner in het prachtige decor van de Handelsbeurs. Op zaterdag 15 december blaast Bayane Belayachi de oeroude traditie van de Gharnati, de arabo-andaloesische muziek uit Oujda, nieuw leven in met haar betoverende stem. Orchestre Ismailia, het oudste Marokkaanse orkest van Nederland,  brengt eigen nummers en begeleidt de Riffijnse diva Laila Chakir en de Einhovense hitmachine Mo Temsamani voor een uniek dubbelconcert. Gents DJ-duo en bevlogen crate-diggers Radio Martiko sluit af met de meest dansbare bollywood, Iraanse surf en Bellydance!

Meer info en tickets, klik hier

Video

Donderdag 20 december in De Roma, Antwerpen – Soirée Darna!

De Marokkaanse pop-icoon Hatim Ammor reist voor de gelegenheid helemaal naar Borgerhout voor zijn eerste concert op Belgische bodem! Zijn optredens op 2M, rollen in TV-series en duetten met Enrique Iglesias, Zina Daoudia en Asma Lmnawar maken hem één van de populairste jonge artiesten in Marokko. Laila Chakir en Mo Temsamani maken ook hier hun opwachting, allen begeleidt door het weergaloze Orchestre Ismailia van charismatisch orkestleider Akil Lamdahi.

Meer info en tickets, klik hier

Video

Volg meer nieuws via