Agenda

Soirée Darna@ De Roma

20 december
Miniatuurvoorbeeld

Soirée Darna @ De Roma

De Roma, Turnhoutsebaan 286, 2140 Antwerpen

Donderdag 20 december 2018

Doors: 19u00   Concerts: 20u00

Voor tickets klik hier

 

Hatim Ammor – Laila Chakir – Mo Temsamani – Orchestre Ismaïlia

Darna, het Vlaams-Marokkaans culturenhuis bestaat één jaar. Geen mooier cadeau dan een avond vol muziek om dat met iedereen te vieren! Op 20 december brengen we dan ook de kruim van de populaire Marokkaanse pop naar Antwerpen:

 

Laila Chakir

Laila Chakir is een Riffijns-Marokkaanse zangeres. Oorspronkelijk werd ze geboren in Khénifra, een stad in het Atlasgebergte in Marokko, in 1975. Ze begon haar carrière reeds op 14-jarige leeftijd bij Atlas Music maar haar grote doorbraak kwam er op 24-jarige leeftijd met het nummer ‘yemash to3ar’, waarmee ze vooral in Noord-Marokko en meer bepaald in de Rif, een grote populariteit verwierf.

Mo Temsamani

Mohamed Kuhi alias Mo Temsamani werd geboren op 30 juni 1988 te Eindhoven. Als kind had hij reeds een grote passie voor muziek, maar het is pas in 2014 dat zijn carrière een hoge vlucht nam dankzij de miljoenenhit op YouTube van zijn eerste single Adba3deg zi remrach. In 2016 scoorde hij opnieuw een hit met Boef. De track Lauw behaalde platinastatus. In 2018 tenslotte, dook hij samen met Laila Chakir de studio in, waarbij Mana Zina tot stand gekomen is. Het nummer bleek alweer een enorm populaire hit.

Hatim Ammor

Hatim Ammor werd geboren in 1981 te Casablanca. Hij verwierf grote bekendheid in Marokko nadat hij de vijfde editie van Studio 2M won, een populaire muzikale talentenwedstrijd op de Marokkaanse televisie. Daarna was hij ook te zien als acteur in TV-series maar het waren vooral zijn hits Mchiti Fiha en het duo met Enrique Iglesias Nos fuimos lejos die hem in Marokko de status van pop-icoon opleverden. Dit werd verder bevestigd door zijn track Viva Morocco die werd uitgebracht voor het Marokkaanse elftal op de wereldbeker 2018. Hatim Ammor stond nooit eerder op een podium in België.

De artiesten worden die avond muzikaal begeleid door Orchestre Ismaïlia

Orchestre Ismailia is de oudste Marokkaanse band van Nederland. De band werd in 1974 opgericht door Akil Lamdahhi, die zich liet inspireren door de sounds van Nass El Ghiwane en Lamchaheb. Het 8-koppige orkest brengt verschillende muziekstijlen, waaronder Chaabi, Soussia, Charki, Raï, Melhoun en Andalusische muziek. Naast eigen optredens begeleidt het orkest gedurende jaren diverse topartiesten uit Marokko en de Arabische wereld.

Meer info?

Darna Vlaams-Marokkaans culturenhuis

Steenstraat 25/27, 1000 Brussel

www.darnavzw.be

T: +32 (0)2 514 62 80

M: info@darnavzw.be