Agenda

Mohammed Brioul Ensemble

@ Ode Gand
Mohammed Briouel JUISTE
U kon Mohammed Brioul Ensemble al ontdekken via Darna, maar nu speelt de grootmeester van de de Andalusische en Osmaanse muziek op een wel heel bijzondere locatie. Geniet van dit concert in de unieke sfeer en akoestiek van de Sint- Baafskathedraal van Gent!

Ga naar het facebook evenement

Mohammed Briouel Ensemble

Wie op reis gaat naar Sevilla of Córdoba kan niet ontkennen dat de fusie tussen de Arabische en de Andalusische cultuur leidt tot een warme, elegante, monumentale mengelmoes. Net zoals het majestueuze Alhambra is er ook een intense kruisbestuiving tussen de Arabisch-Andalusische en Osmaanse muziek. Als grootmeester van deze genres brengt Mohammed Briouel samen met zijn groep een prachtig eerbetoon aan deze multiculturaliteit.

U kon hem via Darna al ontdekken in Bozar, maar wie Mohammed Briouel nog eens aan het werk wilt zien kan dat nu op een wel heel bijzondere locatie. Laat je volledig verrassen door dit concert in de unieke setting van de historische stad, nergens minder dan in de akoestische Sint- Baafskathedraal van Gent!

OdeGand

Gent wordt dit jaar twéé dagen een canvas dat gekleurd wordt met zinderende klanken. Langs de idyllische oevers van de Leie, over de pleinen en in de vele verborgen hoekjes van de stad geven tal van heerlijke acts kleur aan OdeGand.

Met OdeGand En Route! kies je de route die op jouw lijf geschreven staat. De routes routes Vuur, Goud, Zand en Hemel hebben het concert in hun parcours en gaan van start om 14u, 15u45 en 17u30. De andere routes hebben een ander aanbod.

Uitgelichte routes

ROUTE HEMELS - Luciana Jury, Mohammed Briouel Ensemble, Sete Lágrimas

Deze route koppelt drie optredens die je in zuiderse sferen brengen. Luciana Jury, de Argentijnse schone, zet de Aula van UGent in vuur en vlam met de combinatie van tango met moderne muziek. Directeur Veerle Simoens koos haar uit als 'highlight' van de voorbije 20 edities, dat belooft! Het Mohammed Briouel Ensemble belichaamt de Arabisch-Andalusische multiculturaliteit en vult de Sint-Baafskathedraal met zijn kleurrijke klanken. In de Sint-Pieterskerk nemen de muzikanten van Sete Lágrimas je terug naar Oude Muziek. Dit ensemble voegt een Portugese tint toe aan dit zuiderse programma.

ROUTE ZAND - Flat Earth Society Orchestra, Mohammed Briouel Ensemble, Roby Lakatos

In Route Zand combineren we de zuiderse klanken van het Mohammed Briouel Ensemble en de Hongaarse topper Roby Lakatos met een band van eigen bodem. Het Flat Earth Society Orchestra, een vijftienkoppige jazzband, speelt de pannen van het dak van NTGent. Jazz-fans, rep je daarheen en geniet van de mix in Route Zand!

 

Praktisch


Tickets zijn nu beschikbaar via www.odegand.gent of via Tickets Gent: 09 225 01 01 | info@ticketsgent.be.

Meer info op de ticketpagina: https://www.odegand.gent/nl/tickets/

Ontdek alle routes en combinaties van concerten op www.odegand.be

KOOP TICKETS ONLINE

 

 

MohemmedBriouel Ensemble