Agenda

HAMMAM. STEAMING STORIES

Bruidshammam @ de Roma
Hammamsteamingstories
Altijd al willen kennismaken met de Marokkaanse hammam-huwelijkstraditie? Dan hebben we goed nieuws, want De Roma wordt op donderdag 15 september omgetoverd tot een grote bruidszaal.

Onder muzikale begeleiding word je naar de zaal geleid waar je een concertje met traditionele huwelijksliederen krijgt voorgeschoteld. Tijdens de huwelijksbrunch serveren we zowel Vlaamse als Marokkaanse gerechtjes, om je zo kennis te laten maken met de culinaire tradities op een bruiloft. 

Traditioneel bezoekt de bruid, getooid in een prachtige jurk, op haar huwelijksfeest de hammam. En dus trekt er die dag een muzikale bruidsstoet naar hammam Elmadina, op wandelafstand van De Roma. In de hammam worden badrituelen uitgevoerd. Daar laten we de bruid met de bruidsmeisjes en haar familie achter. De bruid wordt er ritueel gereinigd. De andere gasten keren terug naar De Roma waar tal van *workshops omtrent Marokkaanse huwelijksrituelen zullen plaatsvinden: een workshop over hammamrituelen, traditionele gezangen, een zangatelier, een workshop om henna-tattoes aan te brengen, faceyoga,... Wanneer de bruid weer in De Roma arriveert, krijg je een couscousmaaltijd, het huwelijksmaal. 

Praktisch

Tickets: 12€ VVK - 14€ ADK
De hierboven aangeduide voorverkoop ticketprijs is inclusief reservatiekosten. Bij het openen van de deuren geldt het kassatarief.

KOOP TICKETS 

Tijdschema

  • 10:45   deuren open
  • 11:00   huwelijksbrunch
  • 12:00   fanfare richting hammam
  • 13:00   workshops
  • 14:45   ophalen bruid aan de hammam 
  • 15:30   huwelijksmaal
     
 
Deze activiteit is een samenwerking tussen FMV, vzw Safe Space, de Universiteit Antwerpen, Avansa, vzw Nakhla, Erfgoedlab Antwerpen, Stad Antwerpen, Het Oude Badhuis, Sportoase, Vlaamse Overheid, KU Leuven, Universiteit Gent, ULB, Red Star Line, AL.ARTE, Hammam Al Maghreb, hammam Elmedina, Darna en De Roma. 

 

HammamII

Bij dit evenement worden foto en video opnames gemaakt. Wanneer je aan dit evenement deelneemt, geef je de organisatie toestemming om beelden (foto en video) waar je op staat te gebruiken voor communicatiedoeleinden.