Agenda

Global street Sounds Festival

Bij Darna
Miniatuurvoorbeeld
Dans

Dans

Muziek

Muziek

Festival

Festival

Global Street Sounds klinkt als werelds en 'streetwise'. Zondag 16/09, op autoloze zondag,  kan je in de Steenstraat, bij de AB en bij Darna, terecht voor unieke muziekoptredens, culinaire eetstands & leuke animatie. Muzikale optredens bij Darna:

Dj- set Radio Martiko-14.30 u

Black Koyo (Gnawa band) -16u

Radio Martiko: Braziliaanse beat of Armeense rock-‘n-roll? Franse mambo of Iraanse surf? Chinese twist of Belgische bellydance? Welkom in het universum van Radio Martiko sound system! Ze nemen je mee van de kasba van Cairo tot een Haïtiaans carnavalfeest, van de suburbs in Lagos tot een filmset in Bombay. Come and shake with the monkeys! 

Black Koyo is een Brusselse Gnawa-band geleid door Maalem Hicham Bilali. Hicham werd geboren in Fez, Marokko, en ging al op zeer jonge leeftijd in de leer bij Maalem Hamid Dkaki, een leermeester die hem de ritmes, filosofie en gezangen van de Gnawa-muziek aanleerde. Gnawa is een Noord-Afrikaanse muziekstijl die zijn oorsprong vindt in de West-Afrikaanse spirituele ritmes en religieuze soefi-poëzie. De muziek kenmerkt zich door intense instrumentale trance doorspekt met repetitieve vocals. De gimbri, krakebs en bass-drums zijn de meest gebruikte instrumenten. Op Global Street Sounds brengen ze een mix van traditionele en moderne nummers uit zowel de spirituele als folkloristische Marokkaanse tradities.