Agenda

DJ Rokia Bamba

Darna @ Bruzz
Rokia Bamba

Invites

Brusselse DJ, Radiomaker, Sound Explorer & Artiviste Rokia Bamba besefte pas laat dat ze niet alleen een goeie radiomaakster was - dat doet ze al sinds haar twaalfde, onder meer voor Radio Campus - maar dat ze als steengoede DJ ook mensen aan het dansen kon brengen. Ze zoekt in haar muziek de mix op tussen Maghrebijnse en West- Afrikaanse ritmes. Verwacht je dus aan smeuïge groovy hiphop, Afrikaanse beats, straffe house en evenveel techno. En als het kan liefst allemaal door elkaar. Op 28/4 speelt ze "Voyage sonore au coeur de Mère Afrique", helemaal live op radio Bruzz.

Rokia Bamba’s smaak is heel internationaal en veelal exotisch. Uit Frankrijk haalt ze Democrates D met de classic ‘Le crime’, een van de hoogtepunten van de Franse hiphop, en ‘Bring U up’ van Romanthony, die afrobeat en funk door elkaar draait en die u kan kennen als gastzanger bij Daft Punk.

Uit de Nigeriaanse popscene duikelt Rokia Bamba Wizkid op, de prins van Lagos. 'Rabudas’ is een liedje van Kapiro, de populairste artieste van Angola van het moment. De Brit Jamie Lidell is dan weer een van haar favoriete zangers, van hem kiest ze voor 'Darn (Cold way o' lovin)' van zijn band Super Collider. Nog iemand waar ze een boon voor heeft, is de controversiële Amerikaanse rapster Azealia Banks, nooit verlegen om een schandaaltje meer of minder.

Verder kan je nog je booty shaken op de post-kuduro van Talanzele, de geile beats van Rod Lee, en lekker dansbaar spul van Young M.AMilo & Fabio en Ninetoes.

Rokia Bamba’s geëngageerde kantje, ten slotte, komt naar boven met ‘L'état assassine’. Die furieuze raptrack van het collectief Assassin belandde in 1995 op de soundtrack van de film La haine, de Franse mokerslag van Mathieu Kassovitz over de Parijse banlieues.

Stem dus op 28/04 zeker af op 98.8FM en luister op Radio Bruzz helemaal live naar Rokia Bamba!

Rokia Bamba portret