Agenda

Darna sluit het seizoen af

met een warm winterprogramma
LuciaLucia
Op zaterdag 11 en zondag 12 december geniet u een weekend lang van een topprogrammatie vol film, ontmoeting, workshop, presentatie én concert. Een seizoensafsluiter speciaal voor u, van Darna, in ons huis. Samen met CinemaMed en AB.

Zondag 12/12
Programma

 

MetX presents AGO Gnawa feat. T.B. Wèh & BLAST. 

20u00 - 21u00 @ AB Club

Enough is Enough

Blazers uit de jazz en global sounds, meertalige zang plus spoken word en ritmes die je meevoeren tot in Noord- en West-Afrika. Een unieke line-up en sound 100% oMIB - only mogelijk in Brussels!

Nochtans reiken de wortels van deze kleurrijke combo tot in Glasgow. Op uitnodiging van de Schotse muziekorganisatie Oi Musica namen lead musicians Luc Mishalle en Jo Zanders deel aan de klimaatcampagne Let it Grow – Music for COP 26. Samen met een tiental andere muzikanten uit de MetX biosfeer maakten ze een bewerking van het nummer Enough is Enough in het Engels, Frans, Arabisch en Fon (Benin). De song werd opgenomen bij studio Poriau in Antwerpen, met bijhorende videoclip in Circularium te Anderlecht.

Op vraag van Darna komen de 3 units terug samen in Brussel. AGO Gnawa, het à-la-carte project rond gnawa-muziek en aanverwante genres van Luc Mishalle, vormt de brug tussen de twee andere upcoming ensembles. Enerzijds T.B. Wèh, een groep met roots van Leuven tot Ghana garant voor een opwindende mix van elektronisch versterkte percussie met hip hop. Anderzijds BLAST, een nieuw brass en saxofoon kwartet met een uitzonderlijke bezetting en dito klank: 2 trompettisten, een alt saxofonist en bas saxofonist, afkomstig uit Brussel, Benin, Luik en Antwerpen.

Op 12 december spelen ze samen met special guest Adrien Sezouba Rikura een onuitgegeven set van quasi uitsluitend zelfgemaakte muziek. Heel groovy, met af en toe een song of een vleugje spoken word erbij.

MetXlogo  E!=E!

Line-up

Jo Zanders: pocket drums - Isaac Kobena Bedu: talking drum - Rania (TBC): tenor drum - Driss Filali: sentir, vocals, krakeb, tbel - Hicham Bilali: vocals, krakeb - Veronique Delmelle: alto-, bariton sax, vocals - Eric Yovogan: trompet, vocals - Joris De Beer: trompet - Luc Mishalle: bas-, tenorsax, composities

Special guest: Adrien Sezouba Rikura/spoken word

'NUFF SAID presents Gnawa De Bruxelles feat. Lucid Lucia

21u30 - 22u30 @ AB Club

‘Nuff Said werd groot in Antwerpen en vertakte de afgelopen 14 jaar naar podia in Genk, Turnhout, Rotterdam en Amsterdam. Elke maand kan je op ‘Nuff Said terecht voor een nieuwe show met verse namen. Van comedy en hiphop tot jazz en spoken word. Huisband Lucid Lucia brengt elke editie een feest van jazz, funk en groove. Op vraag van Darna brengt ‘Nuff Said Gnawa De Bruxelles samen met Lucid Lucia voor een exclusief concert in AB.

GNAWA DE BRUXELLES (BE) staat onder leiding van maalem (meester) Rida Stitou. Hij staat bekend voor zijn rauwe zanglijnen en zijn opzwepende spel van de hazjhoujz, de driesnarige Marokkaanse bas. Sinds hij zich in 1998 in Brussel heeft gevestigd, heeft zich er een Brusselse gnawa-scene ontwikkeld. Meer zelfs, met groepen zoals Gnawa De Bruxelles zou Brussel een van de belangrijkste gnawa-steden buiten Marokko zijn.

MaalemRS  

LUCID LUCIA (de nieuwe naam van BRZZVLL) is een geestverruimend feest, een ode aan vrijheid en ritme. Vrijgevochten saxen, futuristisch klinkende toetsen, monsterlijke baslijnen en funky drumbeats smelten samen, wat resulteert in een verheffende en vreugdevolle viering van jazz, funk en groove. Als huisband van de maandelijkse ‘Nuff Said-avonden hebben de muzikanten hun sound verrijkt door op te treden met tal van artiesten uit binnen- en buitenland zoals Anthony Joseph, Maimouna Youssef, Brother Ali, 47SOUL, Roland, Mauro, Stef Kamil Carlens, Kel Assouf, Marie Daulne, Dizzy Madjeku en Ida Nielsen.

LuciaLucia