Agenda

Darna Seddari Concerten

Tarabel - Taktoka Jabaliya
Tarabel2

Invites

De groep Tarabel is het gedroomde muzikantengezelschap: vrienden sinds jaar en dag die bezield worden door een gemeenschappelijke passie en besluiten om een buitengewoon groepje op te richten. Darna nodigt ze graag uit voor een intiem concert in onze seddari. Online en helemaal gratis beschikbaar vanaf 12 april.

TARABEL

Zes professionele muzikanten die een rijkelijk gevuld en complementair parcours hebben afgelegd, brengen een gevarieerd en origineel repertoire dat klassieke, moderne en eigenzinnige muziek verenigt. Tarabel, dat voor zijn muzikale activiteiten altijd samenwerkt met de vereniging La Passerelle, is dan ook gekend en geliefd door grote namen uit de artiestenwereld die hen vragen voor concerten in binnen- en buitenland.

OVER TAKTOKA JABALIYA 

Wadii wordt geboren op 27 augustus 1977 in Casablanca (Marokko) in een echte muzikantenfamilie. Hij brengt zijn kindertijd door met de geluiden van de Arabische klassieke muziek op de achtergrond. Al op erg jonge leeftijd wordt hij aangetrokken door de luit, een traditioneel Arabisch instrument. Het duurt niet lang voor hij straatconcerten afwisselt met kleine wijkoptredens. Hij wint verschillende Marokkaanse muziek- en zangwedstrijden en wordt gevraagd door een grote tv-zender voor het programma STUDIO 2M. Op 23-jarige leeftijd besluit hij naar België te komen. Hij blijft ook hier concerten geven en zijn muziek versmelt met die van het westen. Vandaag bestaat zijn nieuwe uitdaging erin om kinderen het instrument aan te leren waar hij altijd al een voorliefde voor had: de luit. Dankzij dit indrukwekkende parcours en zijn al even rijke levenservaring blijft hij zijn toeschouwers ontroeren ...

Mohamed, die geboren wordt in Ouazzane in het noorden van Marokko, is gekend voor zijn Taktoka Jabaliya-muziek. Als kleine jongen zong hij al in een koor met zijn oom die erg bekend was in de buurt. Hij werd al op erg jonge leeftijd ingewijd in de zangkunst en de traditionele instrumenten van de Taktoka Jabaliya. Ook in België wilde Mohamed zijn passie verderzetten en toeschouwers laten genieten van zijn Marokkaanse stijl die typisch is voor het noorden van Marokko. Al snel verwierf hij faam omwille van zijn talent, maar ook omdat veel Marokkanen die in België wonen, afkomstig zijn van die mooie regio. Gekend en erkend voor deze muziekstijl, holt Mohamed nu van optredens op huwelijken naar concerten voor het grote publiek.

Darna Seddari Concerten

Omwille van de corona-maatregelen werken alle Darna-medewerkers van thuis uit. In onze zaal worden geen evenementen voor publiek meer georganiseerd en de gezellige drukte in onze bureaus maakte plaats voor een akelige stilte. Maar er is meer dan ooit behoefte aan schoonheid in deze tijden, en aan muziek die de zeden verzacht. Daarom organiseren we op regelmatige tijdstippen de “Darna seddari Concerten”.

De seddari is de traditionele Marokkaanse zitbank/zitplek, waar in vele gezinnen het familieleven zich rond afspeelt. Het is de plek om familie en vrienden te ontvangen, thee te drinken, uit te rusten, …
De seddari van Darna wordt nu een plek om artiesten te ontvangen en intieme kleinschalige concerten te organiseren die we helemaal gratis digitaal de wereld insturen.

100% corona-proof, 100% Darna!