Agenda

Chaabi Trance Street Sounds

@ AB
Street Sounds
Gratis muziekfeest in en rond AB, op autoloze zondag. Laat u betoveren door de grooves en klanken van chaabi-muziek. De middag staat geheel in het teken van de vrouwen die deze feestelijke, Marokkaanse muziekstijl tot leven brengen.

Darna & AB en het Vlaams-Marokkaanse cultuurhuis Darna organiseren op Autoloze Zondag een groot en gratis feest in en rond AB!

Op 18 september kun je de betoverende grooves en klanken van chaabi-muziek ontdekken tijdens Chaabi Trance Street Sounds. De middag staat geheel in het teken van de vrouwen die deze feestelijke, Marokkaanse muziekstijl tot leven brengen.
 

PROGRAMMA

  • Tussen 14.00 en 17.00 uur kun je in een gezellige sfeer genieten van optredens in de traditie van de Marokkaanse guelsa tussen vrouwen.
     
  • Verwacht van 17.00 tot 18.00 uur een moment van collectieve trance! Laat je meeslepen door een groep zangeressen-percussionisten, twee koren, een fanfare en getalenteerde gastmuzikanten. Sultanats B'net Chaabi, Fatmas de Belgica, Marin'Elles, Anaconda, Kubika & Bakanaï, Michel Massot, Grégoire Tirtiaux, Toine Thys & Pauline Leblond, en vele gastmuzikanten onder leiding van Adrien Lambinet & Laïla Amezian treden op!

 

Chaabi Trance Street Sounds is uiteraard geheel gratis en zal zowel de Steenstraat als de Anspachlaan omtoveren tot een openlucht feestlocatie.

 

MOBILITEIT

Kom te voet, op de fiets of op een scooter en dans met ons mee! Smeer je stembanden met een drankje aan de AB-bar en vul je buik met de heerlijke streetfood van Pois Chiche.

 

MET DANK AAN

Chaabi Trance Street Sounds wordt georganiseerd in het kader van Chaabi Habibi, onder leiding van Halfmoon en in samenwerking met Ancienne Belgique, Darna, Nakhla, Vaartkapoen - met steun van de Vlaamse Overheid voor 'Bovenlokale Cultuurprojecten', VGC Erfgoed, Samenwerkingsakkoord Vlaamse Gemeenschap en Franse Gemeenschap, COCOF Dienst Cultuur-Muziek, Un Futur pour la Culture-Fédération Wallonie-Bruxelles & Brussels 2030.

 

 

 

halfmoOn           ablogo          

 

darna           Nakhla           VKLogo

vgc          fjm               vlaanderenwerkt          cultuurculture            federation             brussels2030                ccf