Blog

Expo Mousganistan

Mous Lamrabat
Miniatuurvoorbeeld
Expo

Expo

Vlaam-Marokkaanse modefotograaf Mous Lamrabat neemt ons mee naar Mousganistan!

Eerste solotentoonstelling van Mous Lamrabat.

Vlaams-Marokkaanse modefotograaf Mous Lamrabat opende op 31 janauri zijn eerste solo-expositie ‘Mousganistan’ in Tentoonstellingszaal Zwijgershoek in Sint-Niklaas, de stad waar hij opgroeide. 

Lamrabat studeerde interieurontwerp aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Gent, maar werd internationaal bekend als fotograaf en visueel storyteller in de mode- en fotografiewereld. Het werk van fotograaf Mous Lamrabat is zowat overal te zien: Elle, Weekend Knack, DS Magazine en op verschillende internationale platforms. Zelfs Stromae poseerde glansrijk voor zijn lens. In de (inter)nationale mode- en fotografiewereld is hij intussen uitgegroeid tot een begrip.

Expo Mousganistan verwijst naar modewereld en Vlaams-Marokkaanse identiteit van de fotograaf

De expo “Mousganistan” verwijst naar de modewereld en de Vlaams-Marokkaans identiteit waar de fotograaf mee worstelde in zijn jeugd. Mous groeide op met basketbal. “Ik speelde uren op het Sint-Janspleintje in Sint-Niklaas en leerde er veel vrienden kennen. In die wereld voelde ik me thuis.”  Zo weerspiegelt een basketbalveldje in zijn tentoonstelling aan zijn jeugdjaren in Sint- Niklaas en de straatcultuur.

De expo bevat een zeventig tal foto’s en foto-installaties met nooit eerder vertoond werk. De fotograaf toont kleurrijke persoonlijke beelden met een hoog fashiongehalte en een licht absurd kantje. Designerboerka’s, zijden hijabs & niqabs, labels en fastfood vormen middelpunt van zijn werk. Een van de weinige gezichten dat je zal tegenkomen is het beeld van het Marokkaans Model Tilila, gehuld in een stoffen leren Louis Vuitton monogram hijab met baseball. Mous houdt ervan om de mysterie van iemands zijn te verstoppen achter glanzende, zijden hijabs.  “De reden waarom ik niet vaak gezichten laat zien, is omdat het vaak boekdelen spreekt, het verklapt zoveel over iemand.”

De naam“Mousganistan”kwam tot stand na inspiratie van de Britse zangeres M.I.A waar ze in haar track Freedun zingt over Swaggerstan.

De solotentoonstelling ‘Mousganistan’ van Mous Lamrabat is nog tot 24 maart van dinsdag tot en met zondag te zien in Tentoonstellingszaal Zwijgershoek in Sint-Niklaas. Toegang is gratis.

Meer info?

https://fashionunited.be/nieuws/cultuur/modefotograaf-mous-lamrabat-neemt-ons-mee-naar-mousganistan/2019020424726

 

Volg meer nieuws via