Blog

Culturele delegatie met Minister Sven Gatz naar Marokko

Miniatuurvoorbeeld
Vlaams-Brusselse culturele delegatie gaat met Minister Sven Gatz op werkbezoek naar Marokko

Gekoppeld aan een officieel bezoek van Minister Sven Gatz aan Marokko organiseren het Vlaams-Marokkaans culturenhuis Darna en Kunstenpunt een cultureel werkbezoek aan het land. Een tienkoppige delegatie van Vlaams-Brusselse culturele actoren zal organisaties en sleutelfiguren uit de bloeiende Marokkaanse kunstscene ontmoeten tijdens een vijfdaagse trip langs Casablanca, Rabat en Marrakech.

De delegatie bestaat uit vertegenwoordigers van Vlaamse kunst- en cultuurhuizen, steunpunten en individuele makers uit verschillende disciplines (muziek, film, design): Dirk De Clippeleir (voorzitter Darna en directeur Ancienne Belgique), Mehdi Maréchal (coördinator Darna), Mohamed Ouachen (acteur, curator), Wim Wabbes (artistiek leider Handelsbeurs), Najat Koudia (muzikante, coach en cultureel bemiddelaar), Nadia Agmir (Cinéart), Marc Boone (directeur Open Doek – Mooov), Dounia Aerts (digital content creator/blogger), Dirk De Wit (Kunstenpunt), Katrijn D’haemers (Faro), Jan Boelen (artistiek leider Z33), Danielle Dierckx (directeur De Roma) en Myriam Stoffen (directeur Zinneke Parade).

Samenwerking tussen Vlaanderen en Marokko stimuleren

Het werkbezoek wil niet alleen de wederzijdse kennismaking tussen de Vlaamse en Marokkaanse cultuursector bevorderen, maar ook praktische samenwerking en uitwisseling stimuleren. Er is momenteel al een intense culturele samenwerking tussen beide regio’s door de belangrijke Marokkaanse diaspora in Vlaanderen en Brussel, maar voorlopig is die vaak eerder informeel en individueel. De bedoeling van dit werkbezoek is om deze uitwisselingen meer te formaliseren en te verdiepen, o.a. door concrete initiatieven op te zetten en Marokkaanse artiesten te programmeren in Vlaanderen en vice versa.

Dit werkbezoek kadert binnen de overeenkomst tussen de Vlaamse en Marokkaanse overheid rond het Vlaams-Marokkaans culturenhuis Darna en is gekoppeld aan het officiële bezoek van Minister Sven Gatz aan Marokko op 28 en 29 januari op uitnodiging van de Marokkaanse Minister van Migratiezaken. Minister Gatz maakt van de gelegenheid gebruik om ook te spreken met de Marokkaanse Minister van Cultuur en Communicatie en de Minister van Jeugd en Sport. 

 

Meer informatie?

svengatz.prezly.com

Foto copyright lalla-essaydi-convergin

 

Volg meer nieuws via