Agenda

Soirée Harira @ Handelsbeurs

15 December
Miniatuurvoorbeeld

Soirée Harira @ Handelsbeurs

Handelsbeurs – zaterdag 15 december 2018- Kouter, 9000 Gent

Doors: 18u -  concert start om 20u

15€ inlusief maaltijd-7€ zonder maaltijd 

Voor tickets klik hier!       

 

Bayane Belayachi – Laila Chakir  – Mo Temsamani – Orchestre Ismailia  - Afterparty met Radio Martiko (Gent)

 

Bayane Belayachi

Bayane Belayachi werd geboren te Oujda in het oosten van Marokko. Zij komt uit een familie van grote muziekliefhebbers en is erfgename van de ‘Gharnati’, de authentieke muzikale traditie van de Andalusische school van de région Oriental (Oostelijke provincies) in Marokko. Niet toevallig is haar voornaam Arabisch voor ‘piano’. Ze wordt begeleid door de muzikanten Amine Belayachi, Rafik Ben moussa enTaoufik Mimouni.

 

Laila Chakir

Laila Chakir is een Riffijns-Marokkaanse zangeres. Oorspronkelijk werd ze geboren in Khénifra, een stad in het Atlasgebergte in Marokko, in 1975. Ze begon haar carrière reeds op 14-jarige leeftijd bij Atlas Music maar haar grote doorbraak kwam er op 24-jarige leeftijd met het nummer ‘yemash to3ar’, waarmee ze vooral in Noord-Marokko en meer bepaald in de Rif, een grote populariteit verwierf.

 

Mo Temsamani

Mohamed Kuhi alias Mo Temsamani werd geboren op 30 juni 1988 te Eindhoven. Als kind had hij reeds een grote passie voor muziek, maar het is pas in 2014 dat zijn carrière een hoge vlucht nam dankzij de miljoenenhit op YouTube van zijn eerste single Adba3deg zi remrach. In 2016 scoorde hij opnieuw een hit met Boef. De track Lauw behaalde platinastatus. In 2018 tenslotte, dook hij samen met Laila Chakir de studio in, waarbij Mana Zina tot stand gekomen is. Het nummer bleek alweer een enorm populaire hit.

 

Orchestre Ismailia is de oudste Marokkaanse band van Nederland. De band werd in 1974 opgericht door Akil Lamdahhi, die zich liet inspireren door de sounds van Nass El Ghiwane en Lamchaheb. Het 8-koppige orkest brengt verschillende muziekstijlen, waaronder Chaabi, Soussia, Charki, Raï, Melhoun en Andalusische muziek. Naast eigen optredens begeleidt het orkest gedurende jaren diverse topartiesten uit Marokko en de Arabische wereld.

 

 

Radio Martiko (Gent)

Braziliaanse beat of Armeense rock ‘n roll? Franse mambo of Iraanse surf? Chinese twist of Belgische bellydance? Welkom in het universum van Radio Martiko sound system! Ze nemen je mee van de casbah van Cairo tot een Haïtiaans carnavalsfeest, van de suburbs in Lagos tot een filmset in Bombay. Come and shake with the monkeys!

https://soundcloud.com/radio-martiko

Meer info?

Darna Vlaams-Marokkaans culturenhuis

Steenstraat 25/27, 1000 Brussel

www.darnavzw.be

T: +32 (0)2 514 62 80

M: info@darnavzw.be