Agenda

Salon Chaabi

Met Kabareh Cheikhats ‘n guests
kabarehCheikhatsInsta
Muziek

Muziek

Darna nodigt u uit voor een heuse souk Bij' De Vieze Gasten in Gent. Een hele middag lang ben je welkom in onze gigantisch gezellige huiskamer waar theater- en muziekvoorstellingen elkaar opvolgen. Geniet van de gezellige sfeer met een souk vol kleuren en geuren van elders. Kom en verwen uw smaakpapillen, oren en ogen in onze Salon Chaabi!

Salon Chaabi

13/11/2022 @ Bij' De Vieze Gasten, Gent

Salon Chaabi, dat is een warm, feestelijk evenement waar we uw zintuigen strelen. Proef van hartige en zoete lekkernijen en nestel u comfortabel in een lounge om te genieten van optredens en voorstellingen om uw vingers bij af te likken!

Laat u verwonderen door de traditionele Marokkaanse muziek, geïnspireerd op de muzikale tradities van Chaabi en Aïta - de vocale stijl van het Marokkaanse platteland. En speciaal voor deze gelegenheid verwelkomen we de kabaretgroep Kabareh Cheikhats uit Casablanca, die de show zal hosten met unieke optredens. Deze mannen, die zich vermommen als vrouwen, belichamen het karakter van de Cheikha in de puurste Marokkaanse traditie en voeren ons mee naar een vervlogen tijdperk, waarin het icoon van de kunst van Aïta, luid en duidelijk een vrije en revolutionaire toespraak uitbeeldt. De hele middag zullen de Kabareh Cheikhats muzikanten uitnodigen om het podium te delen voor unieke momenten van muzikale ontmoetingen!

Met Kabareh Cheikhats, Sultanats B'net Chaabi, Laurent Blondiau, Toine Thys, Adrien Lambinet & Grégoire Tirtiaux.

 

Reserveer uw gratis tickets

 

Praktisch

SalonChaabi

Salon Chaabi wordt georganiseerd in het kader van Chaabi Habibi, een project onder leiding van Halfmoon vzw en Nakhla vzw, in samenwerking met MetX, Muziekpublique, Bij ’de Vieze Gasten, Vaartkapoen, Darna, Corso, Voix de Femmes & FMV.

Met de steun van de Vlaamse overheid voor Bovenlokale Cultuurprojecten, VGC Erfgoed, Samenwerkingsakkoord Vlaamse Gemeenschap en Franse Gemeenschap, COCOF Dienst Cultuur-Muziek & Un Futur pour la Culture-Fédération Wallonie-Bruxelles.