Agenda

Filmdebat 'De Verloren droom' van Lahcen Zinoun

@Darna
Lahcen Zinoun
Filmdebat ter gelegenheid van de release van Lahcen Zinoun's autobiografie "Le Rêve Interdit"/"De Verboden Droom".

Darna nodigt u op zaterdag 2 oktober 2021 om 19:30 uit in Ons Huis voor een origineel filmdebat.

We tonen Assamt (2001) en Le Piano (2002), twee kortfilms van Lahcen Zinoun, waarbij een portret van Marokko en de Marokkaanse samenleving van de jaren vijftig tot heden wordt neergezet. Deze avond wordt gemodereerd door straatcultuuractivist Chris Lange, en met muzikaal afgerond door Takassim.

 

Over 'Le Rêve Interdit'

In 'Le Rêve Interdit', het autobiografisch werk van Lahcen Zinoun, blikt de beroemde Belgisch-Marokkaanse danser, choreograaf en regisseur terug op zijn uitzonderlijke reis. Daarbij doorkruist hij vele heldere, tragikomische maar ook bijzonder donkere episodes. Allemaal momenten die hem hebben hem gevormd tot wie hij nu is: een bekende en erkende multidisciplinaire kunstenaar die streeft om eminente kunst en artistieke opleiding de plaats te geven die het verdient. Parallel aan deze reis ontvouwt zich een portret van Marokko en de Marokkaanse samenleving van de jaren vijftig tot nu.

In dit werk, waar Zinoun al in 2014 aan begon, krijgt de lezer inzicht in zijn achtergrond. Het beschrijft het lijden, de wonden en de ongelooflijke vasthoudendheid achter zijn flamboyante successen maar ook zijn relevante vragen en gedachten over de kwestie van lichaam, kunst en individualiteit in onze samenleving. Als geëngageerd kunstenaar nodigde Lahcen Zinoun de advocaat Abderrahim Berrada uit voor het voorwoord van het boek. Mostafa Chebbak, schrijver en professor aan de School of Fine Arts in Casablanca, en de schrijver Abdelhak Serhane verzorgden het nawoord.

 

Reservatie verplicht.

Dit evenement is gratis, aantal plaatsen beperkt.