Agenda

Darna@home – Special Mix set

DJ Toukadime (Frankrijk)
Toukadime

Darna slaat de handen in elkaar met drie internationaal gerenommeerde DJ’s, om gedurende drie weken, elke week een playlist voor jullie te droppen. Marokkaanse muziek, gratis in je woonkamer. Jij steunt de economie door een maaltijd aan huis te laten leveren? Wij zeggen ‘bedankt’ en zorgen voor een vleugje muziek.

Deze week hebben wij een mix klaar van Toukadime, een project van DJ-duo Krimau & Bachir. Sinds 2011 brengen zij hun vintage collectie vinylplaten, afkomstig uit de Maghreb, tot leven via het internet, feestjes & festivals en radio-uitzendingen.

Zij hebben van het deejayen een kunst gemaakt, door het mixen van verschillende soorten muziek, met een duidelijke voorkeur voor de Afro-Amerikaanse (Funk, Soul, Hiphop…) en Afrikaanse muziekcultuur. Dankzij hun liefde voor vinyl en muziek uit de Maghreb, is hun samenwerking een logische, volgende stap.

Hun doel is duidelijk: het erfgoed eren, (her)ontdekken van het repertoire én de nieuwsgierige luisteraars en liefhebbers van het genre plezieren!

Ontdek hier de speciale Darna-mix, door Toukadime.

Krijg je hierna maar niet genoeg van Toukadime? Check dan hier hun andere playlists via Soundcloud!