Agenda

DARNA@HOME – SPECIAL MIX

Mr. ID
MR ID
Met zijn vinylplaten als reisgezel en zijn achtergrond als inspiratiebron doorkruiste Mr. ID jarenlang de internationale muziekscène, waarbij hij zich liet onderdompelen en inspireren door US-rap, de spiritualiteit van jazz en de opzwepende ritmes van funk.

Special mix set - Mr. ID 

Abderrahman Elhafid, beter bekend als Mr. ID, is een Marokkaans artiest in hart en nieren, afkomstig uit Casablanca. Met zijn vinylplaten als reisgezel en zijn achtergrond als inspiratiebron doorkruiste Mr. ID jarenlang de internationale muziekscène, waarbij hij zich liet onderdompelen en inspireren door US-rap, de spiritualiteit van jazz en de opzwepende ritmes van funk. Invloeden die hun stempel drukten op zijn background en die zijn muzikale creaties jarenlang hebben vormgegeven. Terug in zijn moederland herontdekte hij de magie van de traditionele tonen van het Marokkaanse en Afrikaanse erfgoed, die hij subtiel verwerkte in de nieuwe wegen die hij insloeg. Zijn dansritmes worden vergezeld van bombastische vioolmelodieën, levendige Afrikaanse percussie en eeuwenoude gezangen uit de verste uithoeken van de Atlas. Het resultaat is een totaal nieuwe stijl die intussen is uitgegroeid tot zijn handelsmerk. Wie naar zijn muziek luistert, hoort in de gezangen van de Afrikaanse volkeren, die vol overgave hun IDentiteit uitschreeuwen, de echo’s uit een heel continent doorzinderen tot in het diepst van zijn ziel. Een ongeziene muzikale ervaring die niemand onberoerd laat.

Mr. ID ROOTS MIX 

De klankenverzameling in Roots neemt je mee op een reis doorheen een uniek universum, waar de eeuwenoude stemmen uit de Atlas prachtig samengaan met de stammenritmes van de tamtam, de Andalusische klanken van de oed, de traditionele gezangen uit Marrakesh en de betoverende akkoorden op de gitaar. Dit is de apotheose van Afrikaanse muziek in zijn zuiverste en meest diverse vorm, een ode aan onze gemeenschappelijke roots die aan de wereld worden getoond via een ongeziene artistieke expressie.

🎶Mixcloud 🎶