Agenda

Cine Darna - PYRUS

UITGESTELD
pyrus

Cine

UITGESTELD

‘Pyrus’ neemt ons mee op een inspirerende reis naar de wereld van de jeugd. We worden geconfronteerd met de morele keuzes en de merkbare moeilijkheden die daarbij horen en eigen zijn aan de plek waar de jongeren wonen. Een dag in de Marollen. Een dag in de huid van diegenen die er dagelijks passeren. Een dag waarvan de gevolgen zwaar zullen doorwegen, een leven lang.

Ciné Darna, in samenwerking met JAM, FJM & 1001 Schakels

Hebben we echt de keuze of zijn we gewoon het product van een universum dat ons vorm geeft? Dat is de vraag die in deze film wordt gesteld. 
JAM vzw en Le Foyer des Jeunes des Marolles openen het debat aan de hand van een collectief werk dat onze geesten verruimt en de tongen losmaakt. De jeugd die in de film vertegenwoordigd wordt, praat onomwonden over een onderwerp dat hen allemaal bezighoudt. Deze film is een pedagogische tool die de taal spreekt van diegenen die hij wil bereiken. 

De jongeren uit de Marollen hebben de technische basistechnieken van het film maken geleerd en konden deelnemen aan workshops met een echte filmprofessor om de grammatica, het taalgebruik en de techniek van dit medium onder de knie te krijgen. 
Deze kortfilm van 22 minuten wordt gevolgd door een debat dat wij zelf zullen leiden, omdat we in dit geval kennis van zaken hebben.

Inschrijven verplicht via reservation@darnavzw.be 
Toegang is gratis

Programma

  • 18u30: Open deuren 
  • 19u00: film
  • 19u30: debat (met 1001 schakels)

 

JAM - Jeunes Ambition Marolles

Deze vereniging werd opgericht door ‘grote broers’ uit de Marollen om steeds vroegrijpere jongeren te begeleiden in dat waarover ze zich in zekere zin verantwoordelijk voelen. Ze bieden hen al jarenlang een vervangend sociaal netwerk aan en treden op als tussenpersoon om hen te helpen bepaalde problemen aan te pakken die ze niet alleen kunnen oplossen. Tegelijkertijd zetten ze opmerkelijke projecten op die de maatschappij raken door een band te scheppen tussen de verschillende generaties die in deze wijk wonen.  

 

FJM - Foyer des Jeunes des Marolles 

Vzw Foyer des Jeunes des Marolles werd in 1961 opgericht en is ondertussen uitgegroeid tot een hoeksteen van de Marollen. Ons actieterrein heeft zich vandaag uitgebreid tot de hele Marollen en een honderdtal jongeren tussen 6 en 26 jaar vinden regelmatig de weg naar onze vereniging. Alle activiteiten, projecten en acties binnen FJM (Foyer des Jeunes des Marolles) kaderen in een algemene preventie- en ontwikkelingsstrategie, en dat zowel op sociaal als op familiaal vlak. Kortom, een wijkproject waarin iedereen een belangrijke rol speelt. 

 

1001 SCHAKELS

Al 5 jaar een uniek jongerenconcept in Vilvoorde: informatie, vorming, dialoog, cultuur en spiritualiteit
1001 Schakels droomt van een meer inclusieve samenleving. We investeren daarom in de vorming, de persoonlijke ontwikkeling en het welbevinden van (kwetsbare) jongeren tussen 12 en 25 jaar. Samen met professionele en vrijwillige begeleiders ondersteunen we jongeren op verschillende manieren.
 

OPRICHTING
Vilvoorde is een boeiende stad. Er wonen hier mensen met verschillende overtuigingen en achtergronden samen, en dat kan een uitdaging zijn. Gelukkig weten Vilvoordenaars van aanpakken!
Naar aanleiding van de radicaliseringsproblematiek, besloten Afkir Fatima, El Boudaati Zakia, El Grandi Fatima en  Mousslimi Latifa in 2015 om 1001 Schakels op te richten.