Blog

Marockin’ Brass brengt nieuw album!

‘Beats & Pieces'
Miniatuurvoorbeeld
Muziek

Muziek

Met “Beats & Pieces” levert Marockin’ Brass organische muziek van nu.

We zijn verheugd u aan te kondigen dat Marockin’ Brass een nieuw album uit heeft! De gnawa-jazz band brengt een album met explosieve mix van stomende gnawa, obsessieve shaabi-funk en stevige brass.

Samenwerking met "Sofyann Ben Youssef" meester van de Arab-beats

Na jaren samenspelen met muzikanten uit de Marokkaanse gemeenschap, heeft jazzmuzikant Luc Mishalle de kruisbestuiving tussen gnawamuziek, jazz en brass volledig onder de knie. Op 'Beats & Pieces' werkt zijn band Marockin' Brass samen met producer en meester van de Arab-beats Sofyann Ben Youssef om de nieuwe sound mee te ontwikkelen.

Organische Brusselse muziek van nu

Luc Mishalle, voormalig artistiek directeur van MetX en oprichter van de band begon in de jaren 1980 samen te werken met Marokkaanse muzikanten. “Na al die jaren is Marokkaanse muziek in mijn muzikale DNA geslopen”, zegt Mishalle. “Door uren en uren samen muziek te creëren ontstaat zeer organische Brusselse muziek van nu”.

Op 'Beats & Pieces' werd samengewerkt met Roel Poriau (Think of One, Antwerp Gipsy Ska Orkestra) en Sofyann Ben Youssef (Ammar808, Kel Assouf). De ‘Beats’ verwijzen naar de drums van Poriau, prominenter aanwezig dan in vorige albums, en de pompende Arabische baslijnen van de Tunesische producer Ben Youssef.

Album met traditionele gnawa-liederen

De band werkte in het verleden reeds samen met de Britse jazz trompettist Byron Wallen en saxofonist Trevor Watts maar dit album is beduidend minder jazz. Het is gebaseerd op traditionele gnawa-liederen die werden gearrangeerd tijdens talrijke sessies met gnawa en guembri luitspeler Driss Filali (Gnawa de Bruxelles, Karkaba) en andere gnawa-muzikanten uit Brussel.

Het album wordt ook op vinyl uitgebracht door Rebel Up Records!

Beluister hun nieuwe album hier: https://lucmishallemarockinbrass.bandcamp.com/album/beats-pieces                                                   

 

 

 

 

Volg meer nieuws via