Blog

Urban Art Festival '18

Miniatuurvoorbeeld
Festival

Festival

Tweedaagse Urban festival met internationale uitstraling voor jongeren en jongvolwassenen.

Op zaterdag 10 november en zondag 11 november kan je in Deurne terecht voor het Urban Art Festival. Het tweedaagse festival is met de 8ste editie uitgegroeid tot een vaste waarde in het Antwerpse culturele landschap.

Het Urban Art Festival is een multidisciplinair, cultuur-, sport-, en jeugdfestival met internationale uitstraling, vol workshops, battles en voorstellingen in de urban arts (breakdance, hip hop, house dance, freestyle football, rope skipping, graffiti, DJ, skateboarding).

Het initiatief is gericht op de presentatie van en participatie aan diverse urban sports en arts voor jongeren en jongvolwassenen, van leek tot professioneel.  Het Urban Art festival wil men mensen laten proeven van urban arts, biedt beginners kansen om door te groeien en brengt professionelen met elkaar in contact. Dit wordt ook weerspiegeld in hun workshops, battles en dansperformances.  Het is belangrijk om de blik te openen van jongeren met een passie voor dans, kunst, sport en cultuur en diegenen met beginnend tot exceptioneel talent in de urban sports en arts aan te moedigen hun talent verder te ontwikkelen.

Het Urban festival wil ook ontmoeting stimuleren tussen de verschillende deelnemers, artiesten, bezoekers en actoren binnen de urban sport en art scene. Dit jaar is er ook een ontmoetings- en netwerkmoment voor de verschillend culturele actoren en komen gastsprekers samen voor een Urban Art Close-up gesprek.

Kom naar een niet te missen event met optredens van Mike Alvarez (Master of Popping and locking),  DJ Grazzhoppa & DJ Kisa, dansperformances van The Amazones & Projects USAF en verschillende special acts.

Bekijk het volledige programma op: https://www.facebook.com/events/305365090241390/

 

Volg meer nieuws via