Project

From Molenbeek with love

Kosmonaut Production vzw
Afbeelding
From Molenbeek with Love
Locatie
KVS, Arenberg Schouwburg, cc Jacques Franck, Maison des cultures et de la cohésion de Molenbeek, ccBerchem, RightAboutNow.Inc, STUK, Festival On Marche
Organisator
Kosmonaut Production asbl
Wanneer
Dans

Dans

Hedendaagse dansvoorstelling rond gelaagde identiteiten en Vlaams-Marokkaanse kruisbestuiving.
Soloperformance van Yassin Mrabtifi

From Molenbeek with Love is de eerste soloperformance van Yassin Mrabtifi als choreograaf en danser. Tijdens zijn soloperformance zoekt hij de dialoog op met de toeschouwer. De voorstelling is de kwetsbare zoektocht van een jonge man die verschillende identiteiten met elkaar tracht te verzoenen, op zoek naar aanvaarding. Het is tevens een ode aan de liefde van en voor de ander. Dans is Mrabtifi’s taal én tool. Een taal voortdurend in beweging, net zoals Yassin zelf. En het is een tool, één waarmee hij vragen stelt, nadenkt, afspreekt, opbouwt, herdefinieert, verhalen vertelt, banden smeedt, en schoonheid zoekt.

Imago Molenbeek

De voorbije jaren komt Molenbeek voornamelijk negatief in het nieuws. Na de aanslagen in Parijs en Brussel, wordt de gemeente gezien als een voedingsbodem voor extremisme. Hoe ga je als Molenbekenaar om met stigma’s? Mrabtifi wil zijn persoonlijke verhaal opentrekken. Molenbeek is het vertrekpunt, zijn wereld en voedingsbodem, maar het is ook elk ander “ghetto”. Een universeel herkenbare setting voor iedereen die zich soms buiten de cirkel voelt geduwd, op welke wijze dan ook.

Identiteit opnieuw opbouwen

In From Molenbeek With Love probeert Mrabtifi de puzzel die zijn identiteit is te deconstrueren en opnieuw op te bouwen. Dansen wordt nuanceren, het ontdekken en afgooien van lagen. Hoe de buitenwereld jongeren zoals hem ziet, zet hij tegenover zijn individuele zoektocht naar hoe hij bovenal gezien wil worden.

 

Beoordeling van de jury

Mooi artistiek project. Het is positief dat de maker tijdens het creatieproces expliciet aandacht heeft voor professionelen uit de kunstensector van zowel de Marokkaanse als Vlaamse gemeenschappen.