Blog

Oum- Ziel van Marokko

Miniatuurvoorbeeld
Muziek

Muziek

Marokkaanse singer-songwriter mixt westerse jazz- & soulmuziek met Arabische muziek.

Singer-Songwriter

De Marokkaanse singer-songwriter Oum is een van de rijzende sterren aan het Noord-Afrikaanse muziekfront. Oum is een van de nieuwe generatie grensverleggende Marokkaanse artiesten die traditionele muziek complexloos laten overvloeien in een kosmopolitische taal. Ze mixt westerse jazz & soul met gnawa en hassani-ritmes. Met haar spirituele teksten, krachtige stem en sierlijke verschijning voert deze zangeres u recht naar het hart van de Sahara.

Oum groeide op in Marrakech en op haar veertiende zong ze in een gospelkoor. In Parijs zette ze haar eerste stappen in de wereld van jazz and hiphop. Haar passie voor Berberse tradities, soefizang en de muziek van de Gnawa begon ze pas op latere leeftijd te ontwikkelen.

Albums

Haar eerste twee albums, Lik'Oum (2009) en Sweerty (2012), kregen weinig aandacht, maar met haar derde album Soul of Morocco (2013), waarop ze  gnawa-ritmes mengt met  soul en jazz, brak ze internationaal door. Ook haar vierde cd Zarabi, die in 2015 verscheen, werd een groot succes. Het album werd opgenomen In Zuid-Marokkaanse woestijnstad M’Hamid El Ghizlane, waar het jaarlijkse Festival Taragalte des Musiques du Désert et du Monde gehouden wordt. Dit prachtige album is vooral geïnspireerd door de magie van de Sahara. Haar soulvolle songs handelen over liefde, vrouwelijkheid, familie, dromen, sterke drank en het noodlot en zijn doorspekt met beschrijvingen van geuren en kleuren.

De zangeres was bij ons te zien op het Esperanza Wereldfestival in Brussel op zaterdag 4 augustus. Je kan haar ook nog bewonderen in Nederland op donderdag 27 september 2018 in het TivoliVredenburg in Utrecht.

Meer info

Meer info op: https://www.uitagendautrecht.nl/evenement/cb69ebe2-2e87-4a63-9fc1-46a6b3c38530-oum-soul-of-morocco

Oum 1

Volg meer nieuws via