Blog

Sound Track

VI.BE en livesector zoeken nieuwe generatie talent!
vi.be

open call

Het live- en kansenparcours van VI.BE (voorheen Poppunt) is back on track. Na een vruchtbare eerste editie van Sound Track, gaat een ongezien groot aantal spelers uit de Vlaamse en Brusselse livesector opnieuw in elke regio op zoek naar het talent van morgen. Vanaf vandaag kan een nieuwe generatie zich aanmelden via VI.BE platform.

VI.BEClubcircuit vzwAncienne BelgiqueDe Brusselse JeugdhuizenCactus MuziekcentrumHet DepotMuziekodroommuziekclub N9TrixDe CasinoDemocrazyDe ZwerverHet EntrepotWilde Westen en Muziekclub 4AD slaan de handen in elkaar en presenteren de 2e editie van Sound Track, een podium- en kansenparcours voor artiesten met talent en ambitie.

Na een bewogen parcours met begeleiding op maat behind the scenes, sluiten de laureaten van Sound Track editie 1 – waaronder Meskerem Mees, Coline & Toitoine, Jibran en Rosa Butsi – hun succesvolle ‘track’ af. VI.BE, de clubs van het Clubcircuit, AB en de Vlaamse en Brusselse jeughuizen starten nu een nieuwe zoektocht naar ambitieuze artiesten voor de tweede editie. Artiesten kunnen nog tot 15 juli hun tracks insturen.

Podiumhonger en zoveel meer

Net als twee jaar geleden, toen meer dan 1.000 artiesten hun kans waagden, zijn alle genres en stijlen welkom bij Sound Track. Van hiphop, ska en r&b over metal, indierock, wereldmuziek en folktot ambient, electronica, jazz en punk. Band, singer-songwriter of MC tot solo-act of liveproducer met ambitie: alles kan en alles mag. Zolang het maar live is!

Ook dit jaar staan 8 ambassadeurs paraat om vanuit hun expertise de clubjury’s te adviseren: ex-laureaat Meskerem Mees, Mickael Karkousse (Goose), Bavo Vanden Broeck (Festival Dranouter), Stefanie Mannaerts (Brutus, Rumours), Tsar B, Eppo Janssen, Chuki Beats en Bert Cools (Merope, Hoera.) tekenen present. “Sound Track is een wedstrijd waarin er hard wordt gefocust op het hele parcours van een artiest. Net omdat daar zoveel bij komt kijken vind ik dat heel interessant,” aldus Tsar B. Op basis van het advies van de ambassadeurs, selecteren de clubs 136 artiesten die doorstoten naar de selectiefase van deze tweede Sound Track-editie.

“Na een jaar met amper speelkansen, is het meer dan ooit belangrijk om lokaal talent te versterken in een gezond muziekklimaat. En dat begint lokaal,” klinkt het bij Luc Nowé van VI.BE. “Live spelen is inderdaad een essentieel element in de ontwikkeling van jong talent. Na meer dan een jaar zonder repeteer- & speelkansen zijn we blij dat we met Sound Track eindelijk terug een positief signaal kunnen geven aan een nieuwe generatie,” beaamt Marc Steens van Clubcircuit.

De wedstrijd gaat in oktober namelijk van start met opnieuw 23 selectieavonden mét publiek op het programma, evenwichtig gespreid binnen de muziekclubs en jeugdhuizen over Antwerpen, Brussel, Limburg, Vlaams Brabant, en Oost- en West-Vlaanderen. Van de 136 artiesten die doorstoten naar de selectiefase, bemachtigen er 46 een plek in de 6 regionale finales. Daarbovenop krijgen ze artistieke coaching en een professionele P.A.-repetitie in aanloop van hun regionale finale.

Een jaar persoonlijke ontwikkeling on én behind the scenes

Nieuw talent hun langverwachte en verdiende speelkansen bieden is slechts één aspect van het totale Sound Track-traject. Uit elke regionale finale, die op 18 en 19 december gepland staan in Trix, AB, Wilde Westen, Vooruit, Het Depot en Muziekodroom, komen 3 laureaten uit de bus. De in totaal 18 laureaten staat een intensieve ‘track’ te wachten: een jaar vol professionele coaching, een intensief bootcampweekend, residenties in de muziekclubs, advies op maat, opnametijd in professionele studio’s, nationale exposure, showcases en shows in een circuit van muzikale jeugdhuizen én het buitenland, en ga zo maar door. Daarbovenop kunnen ze ook rekenen op exposure van heel spelers uit de brede Vlaamse en Brusselse media die zich achter het project zetten: Studio Brussel, De Standaard, Knack Focus, Dansende Beren én Indiestyle. Ook Spotify en Sabam For Culture scharen zich achter het project. Nieuw dit jaar is de publieksprijs door Lotto.

 

 

Sponsors SOUNDTRACK

Volg meer nieuws via