Project

Anissa

Een film van Noureddine Zerrad
Afbeelding
Anissa
Organisator
Nourredine Zerrad
Wanneer
Film

Film

‘Anissa’ is een 25-jarig Belgisch-Marokkaans meisje met een allesverslindende passie: MMA, of Mixed Martial Arts. Als jonge vrouw in het keiharde mannenwereldje van een veeleisende en zeer gewelddadige sport, worstelt Anissa met zichzelf en haar omgeving. Ze moet zich niet enkel bewijzen tegenover haar mannelijke concurrenten, maar ook tegenover haar familie die niet wilt dat ze deze sport beoefent. Een film van Noureddine Zerrad.

Anissa verbeeldt het gevecht van een jonge vrouw, zowel in de ring als daarbuiten. Net als vele andere jonge vrouwen van Marokkaanse afkomst die te weinig zichtbaarheid hun eigen leefwereld, vindt het hoofdpersonage in een zeer mannelijke omgeving toch de moed om zichzelf toegang te verlenen tot bepaalde disciplines die in eerste instantie voor haar helemaal onbereikbaar lijken.

De film is een symbolische strijd voor een rechtvaardiger samenleving en een aanmoediging voor jongeren om hun dromen te volgen, ook al doen ze dat met veel vallen en opstaan. 

Over Noureddine Zerrad

De 41-jarige Belgisch-Marokkaanse filmmaker Noureddine Zerrad regisseerde o.m. “Tous Ensemble”, een coproductie van RTBF en Darna vzw. Hij werkte vaak samen met Youssef Guezoum, een filmmuziekcomponist welke de muziek verzorgde bij Zerrad’s films en documentaires.

LeilaRobinetetSoufianChilah

Jan Bijvoet & Hélène Tran

Vestiaire