Calendar

Darna Invites: MANZA199

Concert ‘monuments men live’ + gasten
Manza - Michael Crucifix copyright

Invites

30 jaar passie van Manza ten dienste van cultuur in het algemeen en hiphop in het bijzonder: op verkenning in de hiphopwereld!

Deze afspraak is een niet te missen evenement dat hulde brengt aan een artiest die zich inspireert op het allerbeste van wat drie decennia passie voor de stadscultuur te bieden hebben.
Manza Abdeslam is een Belgische hiphopartiest. Hij zette zijn eerste stappen in de hiphopcultuur met de spuitbus in de hand als een van de eerste leden van het in het begin van de jaren 90 opgerichte collectief CNN199. Hij leefde zijn creativiteit uit op de muren van Brussel, maar echt naam begon hij te maken dankzij de rap en slam in de hiphopscenes van ons land. Zijn discografie getuigt van zijn virtuositeit en voorliefde voor allerhande muzikale stijlen die hij met verve met elkaar verweeft. Hij werkt samen met heel wat bekende artiesten als Julos Beaucarne, luitspeler Mohamed Marwan en Rafik El Maai met zijn declamatorische Andalusische gezangen.

Tegelijk geeft Manza al ruim tien jaar schrijfworkshops waarin hij zijn liefde voor teksten en de schrijfkunst deelt met zijn cursisten.
Samen met het Brusselse dichterscollectief Passa Porta houdt hij zich bezig met het herschrijven van de Europese grondwet in versvorm.
Manza is ook auteur van verschillende literatuurbundels, waaronder Lis tes ratures en Cité à comparaître.
Tijdens dit evenement zal Manza alle mensen die een belangrijke rol in zijn leven spelen, voorstellen aan het publiek.
Het concert CNN 199, dat wordt geleid door dj Keso, vermengt verschillende muzikale expressievormen.
Begeleid door allerlei artiesten en genodigden uit de klassieke en Arabische muziek en de hiphopdanswereld, waaronder Fatoum en Marie Warnant, nodigt Manza ons uit om mee op verkenningstocht te gaan tot aan de poorten van een kunstzinnige fusie.

Dj: Keso CNN 199 | Cellist: Léa Besançon | Violist: Laure Bardet | Percussionist: Nejib Farjallah | Danser: Greg Lox | Videoanimaties en clip: Amin Bendriss.
Na het concert is er merchandising van Manza CNN 199 verkrijgbaar aan de stand van de Hip-Hop’Up Store: NEW VYNILE / USB-EP "MONUMENT"
(feat. CNN199, Marie Warnant, Fatoum) ... en ook het nieuwe boek van Manza Tel vers, telle fille ..., t-shirts, pins, posters enz. zullen er verkrijgbaar zijn.

Er wordt ook een signeersessie georganiseerd.

18u30 - 19u30
20u00 - 21u00
Gratis toegang 
Reserveren verplicht: reservation@darnavzw.be voor 1 van de 2 optredens.

Darna - Steenstraat 27, Brussel