Blog

Sunset

Toelichting Darna Express project - Monit Ait Hamou
Sunset

Met Darna Express ondersteunen we elke Vlaamse of Brusselse vereniging of elk persoonlijk initiatief met een Vlaams-Marokkaanse toets, die een subsidie aanvragen. In juni ontvingen we tientallen aanvragen, waaronder het project van Monir Ait Hamou. 

Monir werkt aan een film waarin het hoofdpersonage Lahcen, een Berberse jongen, afkomstig uit het platteland van de Midden-Atlas, de moord op zijn familie wil wreken. Het verhaal speelt zich af in het Marokko van de 20ste eeuw. 

Monir zal zich gedurende een bepaalde periode onderdompelen in Marokko, met name de Souss- en Midden-Atlas regio (waar ook zijn eigen roots liggen) om de streek, de mensen, tradities en cultuur beter te begrijpen en zo waarheidsgetrouw beeld te reconstrueren in zijn film Sunset

Monir Ait Hamou aan het woord:

" Voor het Sunset-project vindt op vrijdag 17 januari een eerste reis naar Marokko in de Souss-regio plaats. Dit verblijf van een week stelt de regisseur in staat om de uitvoerend producent ter plaatse te ontmoeten, die alles voor de opnames zal regelen. Het biedt ook de gelegenheid om de regio te identificeren, potentiële actoren te ontmoeten en het scenario te verfijnen. De zoektocht naar kostuums en accessoires is essentieel en zal ook een prioriteit zijn, evenals het ontmoeten van muzikanten voor de soundtrack.

Met de kostbare hulp van de vereniging Espoir Tiznit en Nomad’s Prod, krijgen we ook de kans om een ​​masterclass te geven in scenarioschrijven en regisseren aan studenten audiovisuele kunsten in het Tiznit-bioscoopcomplex.

Het wordt een drukke maar zeer spannende week! "

Volg meer nieuws via