التقويم

Ontmoeting met Lahcen Zinoun

30/9 @ Espace MAGH & 1/10 @ Darna
lahcenzinounportret

Cine

Ontmoeting met schrijver, filmmaker, danser & choreograaf Lahcen Zinoun.

DONDERDAG 30/09 - 20u15
@Espace Magh

'Le Rêve Interdit' (De Verboden Droom), het autobiografisch werk van Lahcen Zinoun, wordt gelanceerd in het bijzijn van de auteur in Espace Magh - Rue du Poinçon 17, 1000 Brussel.

In dit boek blikt de beroemde Belgisch-Marokkaanse danser, choreograaf en regisseur terug op zijn uitzonderlijke reis, waarbij hij vele heldere, tragikomische maar ook bijzonder donkere episodes doorkruist. Al die momenten hebben hem gevormd tot wat hij nu is: een bekende en erkende multidisciplinaire kunstenaar die er altijd naar streeft om eminente kunst en artistieke opleiding de plaats te geven die het verdient. Parallel aan deze reis ontvouwt zich een portret van Marokko en de Marokkaanse samenleving van de jaren vijftig tot nu.

Dit werk, waaraan de auteur begon in 2014, laat de lezer zijn achtergrond ontdekken. Het beschrijft het lijden, de wonden en de ongelooflijke vasthoudendheid achter de flamboyante successen van Lahcen Zinoun. De kunstenaar deelt ook zijn relevante vragen en gedachten over de kwestie van lichaam, kunst en individualiteit in onze samenleving. Als geëngageerd kunstenaar nodigde Lahcen Zinoun de advocaat Abderrahim Berrada uit voor zijn voorwoord. Mostafa Chebbak, schrijver en professor aan de School of Fine Arts in Casablanca, en de schrijver Abdelhak Serhane verzorgden het nawoord.

Dit boek vormt het begin van de collectie 'Les Biographies' van Maha Éditions, een Belgisch-Marokkaanse uitgeverij gevestigd in Casablanca.

De bijeenkomst wordt gemodereerd door de redacteur, Michèle Desmottes.

In samenwerking met Wafin Europa.


> Koop tickets online


VRIJDAG 1/10
@Darna

Ontmoeting met Lahcen Zinoun, in het Open Huis van Darna - Steenstraat 25-27, 1000 Brussel. De focus ligt op zijn cinematografische werk.

Na de presentatie en ontmoeting kan u genieten van de vertoning van 3 kortfilms van de regisseur.