Project

Pop art

AL.ARTE vzw
Afbeelding
pop art alarte
Locatie
't Werkhuys et Muntpunt
Organisator
مليكة بو عيسى
Wanneer
-
Expo

Expo

De expositie ‘Pop Art van Noord-Afrika & Midden-Oosten’ zal als primeur in Vlaanderen & Brussel kunstwerken tentoonstellen van creatieve individuen uit de regio en haar diaspora, die geïnspireerd zijn door de Pop Artbeweging.

 

Pop art (popular mass culture) is het in beeld brengen van de consumptiemaatschappij met behulp van alledaagse afbeeldingen en triviale voorwerpen. De popartkunstenaar vindt inspiratie in de media, strips, advertenties, pin-ups, artikelen uit de supermarkt, en beelden van beroemde personen en beroemdheden uit kranten en tijdschriften.

Geen sprake van een clash of civilizations hier, maar een hybride vorm van kunsten.

Expositie & workshops in Borgerhout (14 tot 28 maart) en Brussel (30 april tot 18 mei) !

Kunstwerken van creatieve individuen uit Midden-Oosten, Noord-Afrika & diaspora! Deze jonge kunstenaars laten zich inspireren door de popartbeweging. De focus ligt op kunstenaars die door middel van beeldende kunst hun eigen tradities, omgeving en identiteit uitbeelden.

Zij halen inspiratie en thema’s uit populaire beeldverhalen zoals tijdschriften, stripverhalen, sociale media en popmuziek.

Wie in stereotypen denkt over ‘Arabische’ Popart komt bedrogen uit. Een nieuwe generatie kunstenaars overstijgt de clichés over de MENA regio.

De expo is helemaal gratis!
Gratis workshops collagekunst & fez-hoedjes (6-12j) in Borgerhout
Inschrijven via workshops@alarteprojects.com


 

Beoordeling van de jury

De expo Pop arte is heel orgineel. Het is een nieuw, hip, een verfrissend concept. Het idee van workshop is interassant, het is laagdrempelig.