Project

Entre vent et poussière - Van Brussel tot Dakar

Nomad's Prod
Afbeelding
Entre vent et poussière
Organisator
Nomad's Prod
Wanneer
-
"Entre vent et poussière" - letterlijk vertaald: 'tussen stof en wind' - is een 8-delige webdocumentaire, van elk maximaal 15 minuten. Een ontmoetingsreis doorheen de Zuidas, met veel ontmoetingen, persoonlijke verhalen, sterke stemmen en intrigerende beelden.

Tussen19/04/2021 en 22/04/2021 vertoont Darna dagelijks één portret uit de eerste 4 delen van de reeks. Op 22/04 sluiten we af met een online panelgesprek en een livestream concert, helemaal live vanuit Marokko. 

 

Deze reeks korte, online documentaires toont de kijker 8 portretten van elk ongeveer 5 tot 15 minuten lang. We maken op een innemende en integere manier kennis met een of enkele inwoners van Marokko, Mauritanië of Senegal. Tijdens deze nomadische ontmoetingsreis ontdekken we niet alleen prachtige regio's met luchtige landschappen, maar ook hun vele inwoners met even veelzeggende uitspraken, allemaal verbonden op een Noord-Zuid-as. Een roadtrip die resoneert met de vrije stemmen die we tegenkomen en de adembenemende landschappen.

In deze documentaire is elk personage zowel getuige als acteur van een eigen geschiedenis, met hun uiteenlopende passies en verplichtingen. Ieder portret dompelt ons onder in een heel bijzonder universum, dat resoneert met alle andere. De cinematografie nodigt de kijker uit om de intuïtie te volgen en een eigen verbinding te zoeken, van Brussel tot Dakar. 

Nomad's Prod - Bachir Barrou

De 8-delige documentairereeks van Nomad's Prod is een onderdeel van een groter, educatief traject waar de documentairemakers het sociale en culturele erfgoed van elke benaderde regio vanuit een artistiek, ecologisch en duurzaam perspectief versterken.

De reeks focust op individuele ervaringen, reflecties en acties van verschillende inwoners uit zowel België, Marokko, Mauritanië en Senegal, ongeacht of ze betrokken zijn bij de Amazigh-strijd, muziek, het behoud van religieuze manuscripten, agro-ecologische projecten, toerisme of zelfs in de verdediging van de mensenrechten.

De documentaires zijn in het Frans, met ondertitels in het Nederlands.