Blog

Arabisch filmfestival "AFlam du Sud"

Miniatuurvoorbeeld
Film

Film

Filmfestival dat Arabische films presenteert en jonge getalenteerde regisseurs in de schijnwerpers plaatst.

7e editie

Op 26 september gaat de 7e editie van het Arabisch filmfestial Aflam du Sud van start. Het filmfestival vindt dit jaar plaats in de zalen van de Bozar, de Cinéma Vendôme en het Communautaire Maritiem Centrum.  Gedurende 4 dagen worden er kortfilms en lang films vertoond, filmdebatten, tentoonstellingen en netwerkevents georganiseerd in een leuke sfeer. Het festival ondersteunt vooral onbevreesde films en biedt een programmatie aan die de veelbelovende talenten van jonge regisseurs in de schijnwerpers plaatst.

 

Startschot

Bozar geeft het startschot en opent het filmfestival op 26 september met de film Volubilis in aanwezigheid van de regisseur Faouzi Besaïdi. De film vertelt het verhaal van een bewaker (Abdelkader) en een dienstmeid (Malika). Ze zijn net getrouwd en smoorverliefd op elkaar. Ondanks hun geldproblemen dromen de geliefden ervan te gaan samenwonen. Wanneer Abdelkader het slachtoffer wordt van extreem geweld, gaat de vernedering hun leven beheersen.

Ook films van Rachid El Ouali (Le retour du roi lear), Muayad Alayan (The reports on Sarah and Saleem) en Hamid Baket (Le Silence des papillons) mag je er verwachten. 

 

Meer info?

Ben je gebeten door films, Arabische cinema  of filmmuziek? Geniet dan van het Arabische filmfestival "Aflam du Sud" van 26 september tot 29 september!

Meer info op http://www.aflamdusudfestival.com/

 

Video

Volg meer nieuws via