Calendar

SOUK CHAABI

Kunstenmarkt van Chaabi Habibi
SCBDVG

Invites

De MetX-ruimte wordt overgenomen en omgevormd tot een heuse souk voor een kleurrijk evenement waar theatervoorstellingen en improvisaties elkaar opvolgen.

SOUK CHAABI

12/11 - MetX ruimtes

Op 12 november nodigt Darna u uit voor een buitengewoon evenement en een unieke ervaring. Voor één dag zal de ruimte bij MetX worden omgetoverd tot een kleurrijke souk waar allerlei artistieke acts, kraampjes, theater- en muziekvoorstellingen elkaar opvolgen in een zuiderse sfeer.

 

Op deze bijzondere souk kan het publiek in een feestelijke sfeer kuieren door de kraampjes die ambachten en heerlijke hapjes om te proeven aanbieden, of comfortabel neerstrijken in een lounge om optredens en performances bij te wonen die geïnspireerd zijn op de chaabi- muziektradities en de kunst van de Aïta.

Na deze ontdekkingsreis verzamelen alle muzikanten in het midden van de souk voor een Jami'a - een muzikaal moment van trance dat voor de gelegenheid is geënsceneerd. Bij het vallen van de avond keer je moe maar voldaan huiswaarts om verder weg te dromen bij deze onvergetelijke ervaring!

De leden van de groep Kabareh Cheikhats uit Casablanca (Ma), de zangeressen van Sultanats B'net Chaabi, en tal van andere muzikanten trakteren de aanwezigen op buitengewone ritmes, zang en dans.

De kramen worden georganiseerd in samenwerking met verschillende Marokkaans-Vlaamse verenigingen leden van de FMV & Pianofabriek (Femimain)

 

Doe mee met Souk Chaabi!

Verkoop je ambachtelijke producten of lekkernijen, geef je workshops en heb je interesse in een standplaats op Souk Chaabi? Reserveer voor 30 oktober 2022 via halfmoon.asbl@gmail.com!

 

 

PRAKTISCH

SoukNld
SoukFr
SoukChaabi
Souk Chaabi wordt georganiseerd in het kader van Chaabi Habibi, onder leiding van Halfmoon en Nakhla, en in samenwerking met Darna, MetX, Muziekpublique, Bij ’de Vieze Gasten, Vaartkapoen, Corso, Voix de Femmes & FMV.
Met steun van de Vlaamse Overheid voor 'Bovenlokale Cultuurprojecten', VGC Erfgoed, Samenwerkingsakkoord Vlaamse Gemeenschap en Franse Gemeenschap, COCOF Dienst Cultuur-Muziek & Un Futur pour la Culture-Fédération Wallonie-Bruxelles 

halfmoOn              Nakhla

 

darna         VOIXDESFEMMES

 

 

  metX             FMV

 

BDVG          muziekpublique

 

CORSCO               VKVAARTKAPOEN

 

cultuurculture          

vlaanderenwerkt          FWBcocof            VGCERFGOED