Calendar

Mohamed Briouel & Kudsi Erguner

@BOZAR
Kudsi Erguner

Invites

Arabo Andalous Meets Classic Ottoman Music

Arabisch-Andalusische muziek en Osmaanse muziek zijn beide het resultaat van ontmoetingen tussen culturen. De ene is de versmelting van middeleeuwse Spaanse, Afrikaans-Berberse en Arabische muziek, de andere uit die van de Turkse, Arabische, Perzische, Griekse, Joodse en zelfs Armeense cultuur.

De twee absolute meesters van deze genres brengen samen een eerbetoon aan deze muzikale multiculturaliteit. De in het Marokkaanse Fez geboren Mohamed Briouel is de huidige grootmeester van de Arabisch-Andalusische muziek en directeur van het prestigieuze Orchestre arabo-andalou de Fès. De Turk Kudsi Erguner staat op zijn beurt aan de absolute top in de Osmaanse muziek. Als muzikant en docent staat hij terecht bekend als een virtuoos op de ney, een traditionele fluit met een zachte en bedwelmende klank.

Zet deze uitzonderlijke ontmoeting bij BOZAR alvast in de agenda!

 

 

Kudsi Erguner - ney

Kudsi Erguner & Mohamed Briouel -  Artistieke directie

Mohamed Briouel, Mohamed Salim Amri, Mohamed Arabi, Mustapha Amri, Driss Berrada & Burak Savaş- Viool

Mohamed Briouel, Fadh Ben Kiran, Mohamed Salim Amri, Abdelmalek Otmani, Mohamed Arabi, Mustapha Amri, Driss Berrada, Burak Savaş, Aziz Alami, Bora Uymaz, Yunus Balcioglu, Safa Korkmaz & Ahmet Faruk Ayaz - Zang

Fadh Ben Kiran, Tristan Driessens & Driss Berrada - Ud

Hakan Güngör & Mohamed-Amine El Korchi - Ganun

Ahmed Khaili & Abdeslam Amri - Darbouka

Ahmed Khaili - Bendir & riqq

 

 

> Meer info? Bezoek de website van BOZAR.
> Koop uw tickets online.