Project

Djema El Fna Gent

Gentse Lente vzw
Afbeelding
De Gentse Lente
Locatie
Kouter (in samenwerking met de Handelsbeurs)
Organisator
De Gentse Lente vzw
Wanneer
Festival

Festival

Dans

Dans

Muziek

Muziek

Stadsfestival rond creatief en divers ondernemerschap en muziek die focust op ontmoeting en verbinding met verschillende gemeenschappen.
Gentse Lente viert diversiteit in Gent

Djemaa el Fna is een jaarlijks festival bij het begin van de lente waarbij de rijke culturele diversiteit van Gent wordt gevierd. Naast een heuse souk met ambachtelijke producten, foodtrucks met eten uit de vier windstreken, randanimatie, dans en modeshow is er ook een groot podium met muzikanten uit de hele wereld en de unieke sfeer van Djemaa el Fna. Het festival is een initiatief van De Gentse Lente vzw, een divers platform voor ondernemerschap, creativiteit en muziek dan van onderop bouwt aan nieuwe vormen van solidariteit en verbinding.

Beoordeling van de jury

Lovend en interessant project met groot bereik in en buiten Gent. Project met veel verscheidenheid, naast de Marokkaanse gemeenschap zijn ook verschillende andere gemeenschappen actief en participatief betrokken. Djemaa el Fna is inspirerend qua model en gaat permanent actief nieuwe modellen en verbindingen opzoeken.