Calendar

Darna@Home - Special mixset

DJ Missawi
Misawi

ūüé∂¬†Darna@home - Special mix¬†¬†ūüéČ

 

Toen ik het voorstel kreeg van Darna vzw om een mixtape te maken voor Darna@Home, was ik meteen enthousiast.  Een leuk concept waarbij we de muziek tot bij de mensen thuis brengen.

Ik draaide al op heel wat evenementen van Darna vzw, onder meer Djemaa El Fna (De Gentse Lente), de Gentse feesten en in de Ancienne Belgique en was dan ook meteen verkocht voor dit initiatief. 

Ik heb een breed repertoire van muziek,  maar heb deze keer een mixtape gemaakt van de Maghrebijnse Rai, Gnawa, Reggae en Chaabi. 

Het is dan ook de regio waar mijn roots liggen.  De geboortestad van mijn vader was immers Oran, een stad in Algerije niet ver van de Marokkaanse grens.

Hij heeft me muzikaal ge√Įnspireerd en ik koester mooie herinneringen aan de vele cassetjes die we in onze mobilhome afspeelden.

Ik heb gekozen voor zijn foto uit 1975 ongeveer, waar je hem ziet met zijn bendir.

Mijn vader was als kind getuige van de Franse kolonisatie en werd samen met zijn familie verdreven uit Algerije.  Het zorgde voor heel wat trauma’s.

Ze vestigden zich uiteindelijk in de Marokkaanse stad Oujda waar ze een nieuw leven opbouwden. Later kwam mijn vader samen met de familie naar Belgi√ę.
In de muziek kom ik mijn vader tegen en voel ik mee met zoveel anderen die slachtoffer zijn van bepaalde machts-systemen.  Muziek is een uitlaatklep en ik probeer die boodschap ook via mijn mixtape te brengen.

Daarnaast bren ik ook plezier in mijn mixtape.  Bij vrienden en leeftijdsgenoten roepen ze vaak veel leuke herinneringen op.

Verwacht je dus met deze mixtape aan heel wat plezier, nostalgie en inhoud! 

Soundcloud: Missawi

Facebookpagina: Missawi

Instagram: missawi_music