Blog

Vlaamse verenigingen steunen duurzaam design in Casablanca!

Casablanca Design Week 2019
Miniatuurvoorbeeld
Fashion

Fashion

In samenwerking met verschillende verenigingen van 24 tot 30 september coproduceert Darna een uitwisseling rond duurzame vormgeving tussen Vlaanderen en Marokko in het kader van de Casablanca Design Week 2019.

Darna stapte samen met FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoedKunstenpuntFlanders DC en  in het samenstellen van een Vlaamse delegatie van professionals uit mode en design. Deze designers, artiesten, curatoren, onderzoekers en experten van immaterieel erfgoed werken op de snijlijn tussen design, kunst en ambacht. Volg in onze Facebook pagina het programma van de Casablanca Design Week.

De laatste jaren is in Marokko een levendige kunst- en cultuurscene ontstaan. Een nieuwe generatie ontwerpers en kunstenaars werkt samen aan kwesties rond duurzaam samenleven en verbindt de Marokkaanse ambachtscultuur met social design en actuele vraagstukken rond ecologie.

Binnen de context van deze multidisciplinaire en duurzame maakcultuur organiseren de verinigingen een werkbezoek. Vijftien Vlaamse professionals uit de kunst- en designsector werden na een open call geselecteerd om deel te nemen aan de Casablanca Design Week. Op het programma, samengesteld door designcollectief HOUNA, staan ontmoetingen met Marokkaanse ontwerpers en kunstenaars. Elke deelnemer engageert zich ook om een meerjarig samenwerkingstraject op te bouwen.

Als jullie in Casablanca zijn, moeten jullie dit evenement zeker niet missen! We zullen jullie laten weten over het gevolg van deze avontuur in de volgende maanden…

 

Meer informatie 

casablancadesignweek.com 

Volg meer nieuws via