Project

Nuff SAID : 7 podcasts

Nuff said vzw
Afbeelding
nuff said
Locatie
Centre culturel de Berchem
Organisator
مراد بكور
Wanneer
-

Voorstelling

Nuff Said is sinds 2008 een uniek presentatieconcept voor woord, performance, comedy en muziek in een clubsetting. 7 keer per jaar wordt er een editie georganiseerd: de eerste avond van elke editie
gaat telkens door in onze thuisbasis: het Cultuurcentrum van Berchem ( ccBe). De dagen nadien volgt een tournee langs andere Belgische locaties (Gent, Genk, Turnhout,...).

In 2019 willen we het programma dat we maandelijks op het podium brengen inhoudelijk verdiepen en de bestaande communitie van bezoekers verder verjongen. Eén van de projecten om dit doel te bereiken is het opnemen van een reeks van 7 ‘NS-podcasts (vodcasts).Podcasts waren aanvankelijk vooral geluidsbestanden van uitzendingen van online radioprogramma’s, lezingen of muziek, die vaak gratis werden aangeboden !


Het unieke van ‘NS ligt enerzijds in het concept – een nieuwe vorm van interdisciplinaire crossovers met kwalitatief sterke artiesten – en anderzijds in het zeer diverse publiek, waar in vele cultuurhuizen in Vlaanderen een grote nood aan is. ‘NS is eigenlijk ontstaan uit een noodzaak. 10 jaar geleden werd er weliswaar veel gecreëerd, maar m.n. comedy en slam poetry ontbraken op de podia. Bovendien waren de artiesten (en vaak ook het publiek) overwegend wit. Anno 2017 zijn de meeste podia en publieken nog steeds overwegend wit, maar er is een kentering bezig. Een nieuwe generatie makers, gekleurder dan 10 jaar geleden, vindt traag maar zeker de weg naar het klassieke podiumlandschap met een eigen versie van kunst en cultuur. De nieuwstedelijke realiteit is happening. Elke maand opnieuw biedt ‘NS een afwisselend en kwalitatief programma door nadruk te leggen op kwaliteit en diversiteit. Om een steeds groeiend en breed publiek aan te spreken staat er elke editie een bekende artiest uit binnen- of buitenland op het programma. Zo hadden we al Abdelkader Benali, Fikry El Azzouzi, Rachida Lamrabet, Mustafa Stitou, Kamal Kharmach, Maalem Rida Stitou, Anissa Boujdaini, Yousra Benfquih, Wim Helsen, Rafeef Ziadah, Jandino, Shadia Mansour, Bart Moeyaert, 47SOUL, Laura Van Dolron, Marie Daulne, Mustafa Kör, Roland Van Campenhout, .... ‘NS gaat uitgesproken voor de combinatie van internationaal geprezen artiesten die soms voor het eerst in België optreden en beginnend talent van eigen bodem. ‘NS programmeert niet vrijblijvend. Voor elke editie streven we naar een samenhangend verhaal: een constructief debat op artistiek niveau. Door de diversiteit aan disciplines kan de comedy fan literatuur ontdekken en de literatuurliefhebber nieuwe komieken ontdekk en.Daarmee trekken we steeds nieuwe bezoekers aan. Ons publiek is geboeid, divers en loyaal, waardoor vrijwel alle avonden uitverkocht zijn.

 

Beoordeling van de jury

Ze hebben een afgebakend project ingediend zoals gevraagd. Het is een interessant project, Nuff said is goede verbindende organisatie die zich meermaals bewezen heeft in het verleden.