Blog

Choreograaf Cherkaoui werkt samen met supersterren Beyoncé en Jay-z!

Miniatuurvoorbeeld
Dans

Dans

Vlaams-Marokkaans Choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui maakt imposante choreagrafie voor Beyonce and Jay-Z

Samenwerking met supersterren

Beyoncé en Jay-Z lieten onaangekondigd de plaat 'Everything is love' op de wereld los. In de clip van single 'APES***T' zien we een imposante choreografie van Sidi Larbi Cherkaoui in de majestueuze setting van het Louvremuseum. “Dansen tussen zulke grote kunstwerken is formidabel", liet hij weten in het interview De Standaard. De videoclip werd in twee dagen ingeblikt, gekkenwerk want ze konden enkel werken na de bezoekuren. 

De samenwerking tussen Sidi Larbi Cherkaoui en Beyoncé is niet nieuw. In 2017 hielp Cherkaoui al mee aan het Grammy-optreden van de zangeres, en ook bij de meest recente tournee van het koppel geeft hij artistiek advies.

Satyagraha

Sidi Larbi Cherkaoui's stempel is ook terug te vinden in de Vlaamse Opera waar hij de regie en de choreografie op zich neemt voor het operastuk Satyagraha. Het operastuk beschrijft hoe Ghandi's ideeën de wereld kunnen veranderen. Cherkaoui creëert een heel eigen universum waarin zowel de narratieve als de filosofische elementen verenigd worden binnen een meditatieve voorstelling. Dansers belichamen de eeuwige beweging.

Meer info

Meer info op:

https://operaballet.be/nl/het-huis/blog/beyonce-verrast-het-internet-met-een-choreografie-van-cherkaoui

https://operaballet.be/nl/programma/2018-2019/satyagraha?

Volg meer nieuws via