Body

Darna Fest - ZATERDAG 21/12

PROGRAMMA

14:00 - ATELIER AÏCHA EL BELAOUI (DARNA)
16:00 - BATTLE URBAN DANCE (METRO BEURS)
18:00 - DANSE BEN FURY “LE CAUCHEMAR DE DARWICH”, PALACE (ATRIUM)
20:00 - LET’S CHAT & SLAM (DARNA)

14:00 - ATELIER AÏCHA EL BELAOUI 

Categorie: Expo & workshop
Locatie: Darna, Steenstraat 25/27 – 1000 Brussel
Gratis toegang
Vernissage residentie Aïcha El Belou (Oslo/Casablanca)

Deze tentoonstelling/presentatie/ workshops en gesprekken zijn het resultaat van 10 dagen in residentie bij Darna. Voor dit project dompelt Aïcha zich volledig onder in Darna en laat ze haar blik rusten op onze stad, Brussel. In workshops deelt ze haar waarnemingen in de vorm van tekeningen, haar bespiegelingen in gesprekken. Haar artistieke visie op de ‘stedelijke wanorde’ binnen en buiten de stad resulteert in moderne verhalen die worden verweven met de verhalen van de bewoners.

Aïcha El Beloui, geboren in Casablanca in 1984, gaat in 2003 studeren aan de Nationale School voor Architectuur in Rabat. Ze werd genomineerd voor de Illi Prize for Freedom (vrijheid van creatie), geselecteerd voor het programma ‘Design/explore’, een initiatief van de British Council, en voor de regie van de grafische workshop (sectie literatuur) op de Biënnale van Marrakech.

http://aichaelbeloui.com/info
https://soundcloud.com/journal-401/journal-401-aicha-el-beloui
Residentie Aïcha El Belou (Oslo/ Casablanca)
Dance Zone

16:00 - BATTLE URBAN DANCE

Categorie: Dans & freestyle
Locatie: Metrohalte Beurs – 1000 Brussel
Gratis toegang
Dance Zone

Timiss nodigt jullie uit voor « Hafla Flava », een dansbattle die helemaal in het teken staat van het festival. Je ontdekt er hoe tegenslagen worden omgetoverd tot redenen om te feesten! Tijdens het spektakel, geniet je van een muzikale selectie, die hulde brengt een de Midden- Oosterse muziek door vernieuwende klanken, verankerd in de hiphop-muziek

 

18:00 - DANSE BEN FURY “LE CAUCHEMAR DE DARWICH”, PALACE (ATRIUM)

Categorie: Dans & performance
Locatie: Palace, Anspachlaan 85 – 1000 Brussel
Gratis toegang
Le cauchemar de Darwich - Ben Furry & Simon Thierrée (Brussel)

Een danser, een violist en zijn machines. Een verleidelijk niet-didactisch stuk over mogelijk begrip, een voor de hand liggende broederschap. Le Cauchemar de Darwich is een transformatie, een eenvoudige en traditionele stap in een solodans, in een cirkel van honderd stappen.

De oorsprong van de ‘Le Cauchemar de Darwich’ ligt in de wil om een kort stuk te dansen tussen het publiek. Muziek staat centraal in ‘Le Cauchemar de Darwich’. Ze voert ons mee via de berbermuziek, langs de rauwe klanken van de trapmuziek. De geest van de populaire Marokkaanse groep Jil Jilala, beïnvloed door de Gnawa- en Berberculturen, zweeft boven het stuk. De twee artiesten zingen een van de beroemdste liederen van de a-capellagroep, die een spannende cirkelopzet en versterkt tot het punt waarop hij uiteenvalt. Ze ontmoetten elkaar in Brussel, op het kruispunt van hedendaagse dans en circus: Ben danst regelmatig voor Sidi Larbi Cherkaoui en Fatou Traoré, Simon componeert voor klassieke of zigeunerensembles en speelt met circus-en hedendaagse dansgezelschappen zoals Rital Brocante en Les SlovaKs Dance Collective. Dit stukvol beweging met live muziek combineert de achtergronden van beide artiesten: breakdance voor Ben en traditionele, klassieke en jazzmuziek voor Simon. Beide delen ze de invloeden van de Maghreb en het Midden-Oosten, van de hedendaagse dans en de muziek.

Le cauchemar de Darwich
Miss Elli

20:00 - LET’S CHAT & SLAM

Categorie: Performance & open stage
Locatie:  Darna, Steenstraat 25/27 – 1000 Brussel
Gratis toegang
Samira Saleh en Elisabeth Severino, bekend van de “Mama’s open Mic” avonden in Antwerpen, presenteren een avond vol slam, poëzie, spoken word en performance.

Samira Saleh heeft een manier gevonden om haar gevoelens te vertalen in teksten, in slam! Haar teksten en humoristische gedichten hebben een diepgaande boodschap voor de aandachtige luisteraar. Ze maakte deel uit van team Zuid, won het Slam 't Stad poëzietoernooi in Antwerpen en trad ook op in het kader van verschillende Belgische projecten. Sinds 2017 is zij Slambassador voor België in het internationale uitwisselingsproject ‘Next Generation Speaks’, en winnaar van de BILL-prijs in de categorie ‘Speaking’. Achter de schermen is ze medeorganisator van Mama's Open Mic! en onlangs was ze nog terug te vinden op het Tashweesh Festival in de Beursschouwburg (oktober 2019). 

Elisabeth Severino is geboren in Madrid, maar ze groeide op in België. Ze is de drijvende kracht en helper van Samira Saleh in Mama's Open Mic en Radio Mama, twee projecten rond spoken word en slam poëzie. In haar eigen werk zijn maatschappijkritiek, haar herkomst en haar passie voor de geschiedenis terugkerende thema's.

Afterparty @ Bonnefooi with DJ’s -TB