Blog

SYSTEM_D

ANSPACH2

open call

System_D on tour is een spin-off van het Filmfestival System_D, het festival voor jong opkomend talent uit Brussel. Wij selecteerden voor jullie 3 visies op Brussel van autodidactische cineasten.
System_D zet een nieuwe visuele taal in de kijker die de harde en ongecensureerde poëzie van de grootstad in beeld brengt vanuit het oogpunt van personen wiens stem bijna nooit doordringt tot de mainstream media en het publieke debat.

LE JOUR QUI VIENT

We gingen door een vreemde periode vol angst en vooral veel vragen. Covid-19 legde problematieken bloot die de maatschappij vaak onder het tapijt veegde. De zwakke plekken van het systeem werden pijnlijk zichtbaar gemaakt en namen plots groteske proporties aan. Hoe reageren we in het post-coronatijdperk? Gaan we alles zo snel mogelijk vergeten en doen alsof er niets gebeurd is? Of gaan we van deze ervaring gebruikmaken om onze samenleving grondig te veranderen? LE JOUR QUI VIENT legt de weg naar al deze vragen open. Een pad dat de mens en alles wat non-profit is, centraal plaatst. Het is een vriendelijk en egalitair verzoek naar de wereld toe om te veranderen. “Hoe terugkeren naar het normale als de normaliteit het probleem is?” Een documentaire die tot stand kwam tijdens de lockdown met de ter beschikking zijnde middelen: Skype-interviews, video’s op social media, DIY-reeksen, ...

 

ANSPACH

Een dag in Brussel, waar alle culturen en generaties één zijn.

 

CTM

CTM is een kortfilm die meerdere verhalen schetst die op dezelfde dag plaatsvinden in de Modelwijk. Maak op een humoristische en eigenzinnige manier kennis met de radiopresentator boven in een toren of de kinderen die koste wat kost op vakantie willen vertrekken of een bewoner die besluit om toeristen rond te leiden in zijn wijk. Kortom, welkom in de wereld van CTM. 

 

 

Volg meer nieuws via