Blog

Nieuwe Coördinator Darna

Fatima- Zohra Ait El Maâti
Fatima- Zohra

open call

Fatima-Zohra Ait El Maâti wordt de nieuwe 
coördinator van het Vlaams-Marokkaans Culturenhuis Darna.

Vanaf maandag 6 september 2021 gaat Fatima-Zohra Ait El Maâti aan de slag bij Darna als nieuwe coördinator. Samen met artistiek coördinator Laïla Amezian, publiekswerker Naïma Bentayeb en communicatiemedewerker Iris Blomme, vormt zij het enthousiaste team dat Darna nog sterker op de kaart zal zetten.

Fatima-Zohra studeerde architectuur.  Ze is is een meertalige duizendpoot en een spin in het Brusselse socio-culturele web.  Als creatieveling werkte ze samen met onder andere  Bozar, Muntpunt en de Pianofabriek.  Ze is ingebed in de brede Marokkaanse gemeenschap en bouwt van daaruit bruggen naar de andere gemeenschappen in Vlaanderen en Brussel. Fatima-Zohra is oprichtster van het collectief ‘Imazi Reine’ waar alles draait om luisteren naar elkaar en in gesprek gaan.  

Dirk De Clippeleir, voorzitter van de Raad van Bestuur van Darna vzw : “De raad van Bestuur heeft met eenparigheid van stemmen gekozen voor een jonge en zeer beloftevolle Brusselaar als nieuwe coördinator.  We willen op die manier een frisse wind laten waaien  en Darna een nieuwe creatieve boost geven.  Ik bedank Mehdi Marechal, onze vorige coördinator voor zijn uitstekende en inspirerende werk voor Darna”.

Fatima-Zohra: "Na drie jaar artistieke creatie en programmatie in en rond Brussel, ben ik verheugd te kunnen aankondigen dat ik deel zal uitmaken van het duurzaam verhaal van Darna vzw. Met veel enthousiasme zal ik de dynamieken waarin mijn werk is ingebed aansluiten bij die van een cultuurhuis dat rijk is aan twee culturen die mijn werk het meest bekrachtigen.

Coördinatrice worden van het Vlaams-Marokkaans Culturenhuis is voor mij de vervulling van een lang gekoesterde ambitie en het begin van een nieuwe uitdaging. Ik wil de raad van bestuur bedanken voor het in mij gestelde vertrouwen, samen met wie ik de geschiedenis van ons Open Huis zal voortzetten."

Volg meer nieuws via